O instanţă germană cere Microsoft să scoată Windows 7 şi Xbox 360 de pe piaţa locală. Care este este motivul

O instanţă germană de judecată a cerut miercuri Microsoft să scoată de pe piaţa locală Windows 7 şi Xbox 360, produse care, potrivit judecătorului, încalcă mai multe brevete ale Motorola Mobility, care urmează să fie preluată de Google

401 afișări
Imaginea articolului O instanţă germană cere Microsoft să scoată Windows 7 şi Xbox 360 de pe piaţa locală. Care este este motivul

O instanţă germană cere Microsoft să scoată Windows 7 şi Xbox 360 de pe piaţa locală. Care este este motivul (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Judecătorul şedinţei a declarat că Microsoft a încălcat un acord cu Motorola prin includerea unui software de compresie video în produsele respective.

În decizie, judecătorul cere Microsoft să scoată de pe piaţa germană Xbox 360 şi Windows 7.

Săptămâna trecută, Comisia pentru Comerţ Internaţional din SUA a arătat, într-o decizie similară, că Microsoft încalcă brevetele Motorola Mobility pentru mai multe tehnologii, fiind vizată inclusiv conexiunea wireless a Xbox 360 şi softul de compresie video.

Companiile IT au investit în ultimii ani miliarde de dolari în cumpărarea în masă de drepturi de proprietate intelectuală şi brevete de invenţie, pe care le utilizează defensiv sau ofensiv în raport cu rivalii. Litigiile din SUA şi Europa pe tema drepturilor de proprietate intelectuală şi brevetelor au implicat sume chiar mai mari.

Decizia va avea un impact nesemnificativ asupra operaţiunilor Microsoft din Europa, compania fiind deja în procesul de a muta centrul european de distribuţie din Germania în Olanda, în aşteptarea unor decizii nefavorabile în procesul cu Motorola.

Un purtător de cuvânt al Microsoft a declarat că decizia este "o dezamăgire", iar grupul nu a decis încă dacă va face apel.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici