O jurnalistă de la CNN părăseşte postul din cauza unui mesaj Twitter referitor la un lider Hezbollah

O ziaristă de la CNN, specializată în subiecte legate de Orientul Mijlociu, a fost nevoită să părăsească postul în urma unui scandal izbucnit după ce a publicat pe Twitter un mesaj în care îl elogia pe aytollahul Fadlallah, considerat în trecut unul dintre mentorii mişcării Hezbollah.

52 afișări
Imaginea articolului O jurnalistă de la CNN părăseşte postul din cauza unui mesaj Twitter referitor la un lider Hezbollah

O jurnalistă de la CNN părăseşte postul din cauza unui mesaj Twitter referitor la un lider Hezbollah (Imagine: www.cnn.com)

Octavia Nasr, care lucra pentru CNN din 1990, a scris pe contul său de Twitter că este "tristă după aflarea veştii morţii" ayatollahului Mohammad Hussein Fadlallah, apreciind că acesta a fost "unul dintre marii oameni ai Hezbollah" şi afirmând că "l-a respectat mult".

Ulterior, ea şi-a exprimat regretul pentru mesajul privind moartea fostului lider spiritual al Hezbollah, inclus în lista americană a teroriştilor internaţionali. "A fost o eroare de judecată din partea mea să scriu un comentariu atât de simplist", a afirmat Octavia Nasr, într-o postare pe site-ul CNN.

Ea a afirmat că aprecia la Fadlallah "poziţia singulară şi de pionierat în rândurile liderilor religioşi şiiţi în ceea ce priveşte drepturile femeilor". "Aceasta nu înseamnă că îl respectam pentru alte lucruri pe care le-a făcut sau le-a spus", a adăugat Nasr.

Într-un document intern al companiei, vicepreşedintele canalului de televiziune CNN International, Parisa Khosravi, a afirmat că a discutat cu ziarista "şi a decis ca aceasta să părăsească firma".

"Mesajul ei a generat o reacţie intensă la sfârşitul săptămânii trecute", adaugă Parisa Khosravi, apreciind că, în cazul Octaviei Nasr, "credibilitatea de jurnalist specializat în problemele Orientului Mijlociu a fost compromisă".

Octavia Nasr a relatat despre principalele conflicte regionale în ultimii 20 de ani şi a prezentat emisiunile CNN World Report şi World News, în perioada 1993 - 2003.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici