O nouă AMENINŢARE INFORMATICĂ: VIRUSUL care îţi atacă computerul când deschizi un e-mail

Un nou tip de viruşi informatici ameninţă computerele din întreaga lume, fără ca utilizatorii să deschidă fişierele ataşate unui e-mail.

9022 afișări
Imaginea articolului O nouă AMENINŢARE INFORMATICĂ: VIRUSUL care îţi atacă computerul când deschizi un e-mail

O nouă AMENINŢARE INFORMATICĂ: VIRUSUL care îţi atacă computerul când deschizi un e-mail (Imagine: Andrei Michailov/Mediafax Foto)

Viruşii sunt ataşaţi unor e-mailuri, singurul mesaj pe care utilizatorul îl primeşte fiind "loading / se încarcă", scrie dailymail.co.uk.

În momentul în care utilizatorul încearcă să deschidă e-mailul, virusul începe să se descarce, atacând computerul. E-mailurile în sine nu sunt virusate, aşa că nu vor fi detectate de antiviruşi.

Experţii în securitatea pe internet sunt de părere că acest tip de virus este extrem de periculos: "Acest tip de viruşi afectează şi utilizatorii precauţi, care nu ar deschide niciodată un ataşament sau link necunoscut".

Viruşii creaţi până acum necesitau intrarea pe un link sau deschiderea unui ataşament pentru a infecta computerele.

Noua generaţie de viruşi apar sub forma unor e-mailuri care descarcă automat fişiere infectate atunci când e-mailurile sunt deschise.

Companiile de securitate avertizează utilizatorii să seteze opţiunile de securitate ale computerelor la nivel maxim şi să descarce ultima versiune a browser-ului de internet, pentru a fi protejaţi de noul tip de virus.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici