O nouă ediţie ShortsUP, pe 27 martie, la Opera Naţională Bucureşti

Ediţia din 27 martie a festivalului ShortsUP va avea loc la Opera Naţională Bucureşti şi va prezenta atât scurtmetraje pe teme muzicale, cât şi un mini-concert care îmbină muzica clasică şi ritmurile hip-hop, informează organizatorii.

54 afișări
Imaginea articolului O nouă ediţie ShortsUP, pe 27 martie, la Opera Naţională Bucureşti

O nouă ediţie ShortsUP, pe 27 martie, la Opera Naţională Bucureşti

Scurtmetrajele din program se disting nu numai prin valoarea artistică validată de numeroase premii internaţionale, ci şi prin coloana sonoră, care joacă un rol principal.

Evenimentul de la Opera Naţională, desfăşurat sub titulatura "Musicology", va pune alături, pentru prima dată pe o scenă naţională, filme de scurtmetraj, o orchestră de muzică clasică şi artişti hip-hop. Acesta este evenimentul în care artiştii underground poartă frac, iar instrumentiştii de la Operă, tricouri cu "smiley face".

Orchestra de muzică clasică va crea live coloana sonoră a primului SF din istorie, un scurtmetraj mut din 1902. Un alt scurtmetraj va fi povestit în versuri hip-hop, cu un cor de copii în background. Nu vor lipsi momentele de dans şi invitaţii speciali, care vor interacţiona cu publicul ShortsUP.

"Pentru o seară, filmele de scurtmetraj vor fi staruri elegante ce vor păşi cu emoţie, pentru prima oară, pe scena Operei Naţionale, principala scenă lirică a ţării. Ne dorim să întărim astfel mesajul întregului proiect ShortsUP: filmele de scurtmetraj nu sunt doar prolog pentru lungmetraje, ci opere cinematografice cu valoare în sine, care merită întreaga atenţie", a spus Răzvan Crişan, fondatorul Asociaţiei Oricum, organizatorul evenimentului, despre "Musicology".

Din programul "Musicology" mai fac parte: "Signs" (regia Patrick Hughes, Australia, 2008), câştigător la Cannes Lions 2009, "L'homme sans tete" (Juan Solanas, Franţa, 2003), marele câştigător la Cannes şi la premiile Cesar, şi "Sniffer" (Bobbie Peers, Norvegia, 2006), cel mai bun scurtmetraj la European Shorts Awards şi câştigător al Palme d'Or în 2007.

Biletele pot fi cumpărate prin reţeaua Eventim, online sau din librăriile Cărtureşti şi magazinele Vodafone. În limita locurilor rămase, biletele vor putea fi achiziţionate şi la intrare, în seara evenimentului. Preţul unui bilet este de 25 de lei.

Accesul publicului în sală se va face începând cu ora 22.00.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici