O platformă asemănătoare Netflix, made in Romania, îţi pune la dispoziţie concertele trupelor preferate

  • Epidemia de coronavirus le-a anulat artiştilor concertele, aşa că s-au gândit la noi modalităţi de a avea o sursă de venit în această perioadă
  • Overground Showroom este o platformă de video on demand pe care poţi urmări concerte ale mai multor trupe de la noi
  • Pe platforma video on demand poţi urmări concerte ale trupelor precum Byron, Robin and The Backstabbers, The Mono Jacks sau Luna Amară
  • James Morgan, producător muzical care a lucrat cu Rihanna, Kanye West sau Elton John crede într-o revenire rapidă a industriei
369 afișări

În România, industria concertelor live era în plină ascensiune înainte de pandemie, însă acum a îngheţat complet şi a lăsat zeci de artişti fără concerte. Pentru majoritatea, aceasta era singura sursă de venit. 

Cosmin lucrează în cadrul unei agenţii de evenimente şi management muzical. Ca să îi sprijine pe artişti, au creat o platformă de video on demand, similară cu Netlix, care îţi permite să vezi concerte live premium, direct de pe canapea. Pentru asta trebuie să plăteşti un abonament lunar de 9 euro + TVA, cam cât ai fi plătit pe un bilet la concert înainte de criză. 

Pe platformă vei găsi momentan 17 concerte ale trupelor Byron, The Mono Jacks, Robin and The Backstabbers, Luna Amară şi mulţi alţii. James Morgan este producător muzical şi a lucrat timp de 12 ani la cea mai mare casă de discuri din lume Universal Music. A colaborat cu Rihanna, Kanye West, Elton John sau Justin Beiber. Deşi la nivel global consumul de muzică a scăzut, James speră într-o revenire rapidă a industriei.

„95% dintre concertele care erau programate şi care erau principala sursă de venit pentru artiştii noştri au fost anulate. Ne-am gândit la un moment dat cum ar fi să facem un fel de Netflix de concerte. Am primit foarte mult feedback pozitiv de la utilizatori din afara ţării care au pierdut legătura cu scena muzicală de la noi şi care au găsit acum o soluţie pentru a se reconecta”, a spus Cosmin Ionescu, cofondator Overground Showroom.

Criza a dat oamenilor din showbiz posibilitatea să se reinventeze, consideră producătorul muzical James Morgan.

„Înainte de această criză, industria muzicală era într-o poziţie foarte puternică. A fost un şoc, dar şi un semnal de alarmă pentru oameni pentru că i-a făcut să înţeleagă că nu se pot baza doar pe o singură sursă de venit, ci trebuie să aibă alte mici afaceri pe lângă”, a declarat acesta. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici