O producţie românească a fost selectată la ediţia din acest an de la Cannes

  • Producţia românească „Prin oraş circulă scurte poveşti de dragoste” se numără între filmele selectate în concursul dedicat şcolilor de film.
  • Juriul competiţiilor Cinéfondation şi de scurtmetraje de la Cannes 2021 a fost anunţat.
  • Cea de-a 74-a ediţie a Festivalului de Film de la Cannes va avea loc între 6 şi 17 iulie,
616 afișări
Imaginea articolului O producţie românească a fost selectată la ediţia din acest an de la Cannes

O producţie românească a fost selectată la ediţia din acest an de la Cannes

Încă un film românesc s-a adăugat selecţiei de la Cannes. Producţia românească  „Prin oraş circulă scurte poveşti de dragoste”, de Carina-Gabriela Daşoveanu din partea UNATC, se numără între filmele selectate în concursul dedicat şcolilor de film.
 
Şase cineaşti din Tunisia, Suedia, Franţa, Egipt şi Spania alcătuiesc juriul competiţiilor Cinéfondation şi de scurtmetraje de la ediţia de anul acesta a Festivalului de Film de la Cannes. 
 
CARINA DAŞOVEANU:
”Fiind doar două personaje principale, Andi Vasluianu şi Ilinca Hărnuţ, mi-a fost mult mai simplu să comunic cu ei. Cei doi sunt nişte actori foarte mari şi care au avut o experienţă foarte vastă în domeniul cinematografic”. 
 
Anul trecut, scurtmetrajul românesc „Contraindicaţii”, de Lucia Chicoş, a fost recompensat cu premiul al treilea în secţiunea Cinéfondation.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici