O săptămână plină de concerte la Bucureşti şi Sibiu, la EUROPAfest 2015

EUROPAfest - jazz | blues | pop | clasic, care a început pe 14 mai, cu un dublu "opening concert" la Bucureşti şi Sibiu, îşi aşteaptă publicul timp de o săptămână la o serie de concerte, atât într-un cadru formal, cât şi în spaţii neconvenţionale, informează organizatorii evenimentului, jmEvents.

414 afișări
Imaginea articolului O săptămână plină de concerte la Bucureşti şi Sibiu, la EUROPAfest 2015

O săptămână plină de concerte la Bucureşti şi Sibiu, la EUROPAfest 2015

După un start în forţă pe 14 mai, simultan la Bucureşti şi Sibiu, şi primele zile ale Bucharest International Jazz Competition şi Jeunesses International Music Competition Dinu Lipatti, EUROPAfest 2015 îşi continuă seria celor 10 zile de evenimente. Astfel, pe 18 mai, va avea loc un concert extraordinar de jazz din Bucharest International Jazz Competition, pe scena Teatrului Excelsior urmând să evolueze Shalosh (Israel), Zadeno Trio (Italia) şi Atom String Quartet (Polonia).

Tot de pe 18 mai până la gala EUROPAfest, jazz-ul şi clasicul se mută şi în spaţiul neconvenţional al Caffe Festival Ibis. De la mijlocul festivalului, cadrul formal al sălilor de teatru este înlocuit cu unul îmbietor, de cafenea. Astfel, artiştii aduc puţin din aerul oraşelor cosmopolite în mijlocul publicului: pe 18 mai, Monofunktional (Austria), iar pe 19 mai, Mynah (Italia). Agenda este completată, din 20 mai, de spectacole explozive în care trupele reuşesc un melanj interesant între stiluri şi surprind prin originalitate şi inovaţie - Jam Session, "Classic meets Jazz" şi, pe 22 mai, "Best of Jazz".

Zilele de 21 şi 22 mai aduc din nou concerte şi în Sibiu, pe scena Sălii Thalia. Sub bagheta dirijorului Theo Wolters din Olanda, pe 21 mai, Orchestra Filarmonicii din Sibiu îi are ca solişti pe Edwin Kim - vioară şi Melanie Chae - pian, din Coreea de Sud, iar, pe 22 mai, finaliştii Jeunesses International Music Competition Dinu Lipatti vor evolua în Extraordinary Classical Concert| Best World Violinists.

Ziua de 23 mai reprezintă punctul culminant al festivalului, atunci având loc gala EUROPAfest. Pe scena Teatrului Odeon, finaliştii Bucharest International Jazz Competition îşi vor disputa marele premiu. Cu aceeaşi ocazie are loc şi decernarea premiilor concursului de vioară, iar Casa Regală va acorda diploma de excelenţă.

Punând accentul pe calitate şi mai puţin pe comercial, jmEvents, organizatorul festivalului, încurajează apropierea publicului de genuri precum jazz, blues, clasic. De asemenea, asumându-şi rolul de formator, facilitează apropierea tinerilor de muzica bună, oferind intrarea liberă studenţilor, în limita locurilor disponibile, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.

Agenda completă şi informaţii despre bilete se găsesc pe www.jmevents.ro, www.europafest.ro şi www.jazzcompetition.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici