Omul care ne-a făcut să stăm în casă înainte să fie nevoie. Fondatorul Netflix servea cafea în anii '80

  • Netflix are aproape 200 de milioane de abonaţi, conform Financial Times
  • Platforma are o valoare de piaţă de 230 de miliarde de dolari
  • Thrillerul Extraction a fost urmărit de 99 de milioane de oameni în prima sa lună
2920 afișări
Imaginea articolului Omul care ne-a făcut să stăm în casă înainte să fie nevoie. Fondatorul Netflix servea cafea în anii '80

Fondatorul Netflix servea cafea în anii '80

„Un copil simplu, fără niciun talent special”, aşa se descrie miliardarul Reed Hastings, fondatorul Netflix, scrie Financial Times. În vârstă de 59 de ani, Hastings face parte din generaţia Bill Gates şi Jeff Bezos.

Dacă în anii 80 servea cafea la Symbolics.com, primul dotcom din lume, zece ani mai târziu a devenit milionar, cu Pure, o companie de software listată.

Apoi a apărut Netflix, lansat în 1997, ca un serviciu care oferea închiriere de DVD-uri. Platforma are astăzi aproape 200 de milioane de abonaţi în întreaga lume şi are o valoare de piaţă de 230 de miliarde de dolari. În prezent, Netflix concurează cu Walt Disney pentru titlul de cel mai valoros grup de divertisment din lume.  

„Când produci o varietate mai largă, obţii distribuiri peste tot în lume şi în mod fundamental, vrem să producem peste tot şi să conectăm oamenii”, a spus Reed Hastings despre succesul său. 

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici