"Oncle Boonmee celui qui se souvient de ses vies antérieures" a câştigat Palme d'Or - VIDEO, FOTO

Pelicula "Oncle Boonmee celui qui se souvient de ses vies antérieures", în regia lui Apichatpong Weerasethakul, a fost distinsă, duminică, cu Palme d'Or, cel mai important premiu al Festivalului Internaţional de Film de la Cannes (12 - 23 mai), informează Canal Plus.

20 afișări
Imaginea articolului "Oncle Boonmee celui qui se souvient de ses vies antérieures" a câştigat Palme d'Or - VIDEO, FOTO

Regizorul Apichatpong Weerasethakul (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Filmul spune povestea lui Boonmee, care suferă de insuficienţă renală acută şi care se hotărăşte să îşi sfârşească zilele la ţară. În mod straniu, se întâlneşte cu fantomele soţiei şi fiului său, cu care pleacă într-o călătorie iniţiatică. Pelicula este o coproducţie Marea Britanie, Thailanda, Franţa, Germania, Spania.

Marele premiu al juriului a fost acordat filmului "Des Hommes et des dieux" în regia lui Xavier Beauvois, în timp ce premiul juriului a revenit filmului "L'Homme qui crie" de Mahamat-Saleh Haroun.

Pe de altă parte, Camera d'Or a fost acordat peliculei "Ano Bisesto" de Michael Rowe.

În cadrul galei, premiul de regie i-a revenit lui Mathieu Amalric, pentru "Tournee", în timp ce premiul de scenariu i-a fost acordat lui Lee Chang-Dong pentru "Poetry".

Totodată, Palme d'Or pentru scurtmetraj a revenit filmului "Chienne d'Histoire" de Serge Avedikian, în timp ce premiul juriului a revenit scurtmetrajului "Micky Bader" de Frida Kempff.

Premiul pentru interpretare feminină a fost acordat actriţei Juliette Binoche, pentru "Copie conforme". Premiul pentru interpretare masculină a fost acordat ex-aequo actorilor Javier Bardem, pentru prestaţia din "Biutiful", şi Elio Germano, pentru "La nostra vita".

Printre cei care au urcat pe scenă pentru a acorda premii s-au numărat Michelle Rodriguez, Emmanuelle Béart, Gael Garcia Bernal, Kirsten Dunst, Asia Argento, Guillaume Canet, Diane Kruger şi Salma Hayek. Premiul Palme d'Or a fost înmânat de Charlotte Gainsbourg.

Festivalul de Film de la Cannes (12 - 23 mai) se încheie cu proiecţia peliculei "L'Arbre", în regia lui Julie Bertucelli.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici