Opera Naţională Bucureşti şi-a redeschis porţile în acest weekend

  • „Messa da Requiem” de Giuseppe Verdi este primul spectacol cu spectatori.
  • „Flori în loc de sfori” este mesajul Operei Naţionale Bucureşti.
  • „La Traviata” de Giuseppe Verdi va fi disponibilă în mediul online.
2060 afișări
Imaginea articolului Opera Naţională Bucureşti şi-a redeschis porţile în acest weekend

Opera Naţională Bucureşti va fi din nou plină

Sâmbătă a fost primul spectacol cu public: „Messa da Requiem” de Giuseppe Verdi, pe care ai ocazia să îl vezi şi în această seară, la ora 18:30. Orchestra primului spectacol a fost dirijată de Tiberiu Soare, care a fost încântat să revadă publicul.

TIBERIU SOARE, dirijor al Opera Naţională Bucureşti:
”Suntem foarte bucuroşi că putem să primim, din nou, publicul în sala Operei Bucureştene. Eram adaptaţi, să zic aşa, la regimul ăsta de transmisie online, aşa că
numai bine. Când a venit vestea asta că putem redeschide pentru public, e adevărat, 30% din sală, am zis “Nemaipomenit!”.

Iar când vei păşi în sala, vei vedea că scaunele te aşteaptă cu flori, şi nu cu cu sfori, cum sunt de obicei. Daniel Jinga, directorul Operei Naţionale Bucureşti, are un mesaj pentru tine: “Flori în loc de sfori”.

DANIEL JINGA, directorul Operei Naţionale Bucureşti:
”În primul rând, vreau să vă spun “Mulţumim AlephNews”! Vreau să vă mulţumesc pentru că aţi fost alături de noi în această perioadă. Am fost într-o vizită la Opera din Sofia. Recunosc, de acolo m-am inspirat. Am văzut că omologii noştrii bulgari aveau flori în loc de sfori. Şi atunci, am decis să avem şi noi flori în loc de sfori pentru ca publicul să nu simtă o interdicţie, ci să simtă o bucurie de a veni la spectacole”.

Spectatorii au fost încântaţi de această gură de aer muzicală.

”O da! Da, după un an şi, fără cultură, este, aşa, o onoare să ne elegăţim, să ieşim din casă şi să ne răsfăţăm umpic sufletul cu ceva frumos. Această stare de a intra într-o altă lume, o lume unde nu există criză, unde nu există boală. Unde există doar frumos”, spune Daniela.

Iar bucuria vine cu poftă de cultură. Spectatorii sunt pro-vaccinare în aşa fel încât spectacolele să se desfăşoare la o capacitate maximă.

ROBERT BACIU:
”Chiar ne-am bucurat să vedem că se redeschid, se redeschid spectacolele şi sperăm să rămână aşa în continuare. Eu sincer cred în vaccinare. Sunt dublu vaccinat, inclusiv cu prietenul meu aşa că sperăm că totul o să meargă şi sper că toată lumea o să se vaccineze ca să venim fără mască.

Îţi mai spun că tot astăzi, Opera Naţională te aşteaptă şi în mediul online cu opera în concert „La Traviata” de Giuseppe Verdi. Concert dedicat Zilei Europei.

 




 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici