Opt dintre peliculele selectate la Cannes 2014, aduse în România de Independenţa Film

Opt dintre peliculele selectate la cea de-a 67-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la Cannes, dintre care cinci sunt incluse în competiţia oficială a evenimentului, vor fi aduse anul acesta în cinematografele româneşti de Independenţa Film, informează distribuitorul.

92 afișări
Imaginea articolului Opt dintre peliculele selectate la Cannes 2014, aduse în România de Independenţa Film

Opt dintre peliculele selectate la Cannes 2014, aduse în România de Independenţa Film

Astfel, publicul român va putea viziona cinci dintre filmele selectate în competiţia oficială a Festivalului Internaţional de la Cannes: "Deux jours, une nuit/ Two Days, One Night", de Jean-Pierre şi Luc Dardenne, cu Marion Cotillard, "Adieu au langage/ Goodbye to Language 3D", de Jean-Luc Godard, "The Search", de Michael Hazanavicius, cu Annette Bening, "Jimmy's Hall", de Ken Loach, şi "Maps to the Stars", de David Cronenberg, cu Julianne Moore, John Cusack şi Robert Pattinson.

De asemenea, cinefilii vor putea vedea filmul "Coming Home", de Zhang Yimou, prezentat în afara competiţiei la ediţia de anul acesta a Festivalului de la Cannes.

Din secţiunea Un Certain Regard, va fi adus pe marile ecrane româneşti lungmetrajul "The Salt Of The Earth", de Wim Wenders, iar din Quinzaine des Réalisateurs, "Queen & Country", de John Boorman.

"Deux jours, une nuit" urmăreşte povestea Sandrei, o tânără care are la dispoziţie un singur weekend pentru a-şi convinge colegele să renunţe la bonusuri pentru ca ea să-şi păstreze locul de muncă.

"Adieu au langage", de Jean-Luc Godard, spune povestea unui bărbat atât de supărat pe soţia lui, care, într-o zi, a întâlnit un alt bărbat, pe o bancă într-un parc, încât aproape că nici nu mai vorbesc aceeaşi limbă.

"The Search", de Michael Hazanavicius (premiat cu Oscar în 2011 pentru filmul "Artistul"), cu Annette Bening, prezintă povestea unei femei care lucrează pentru un ONG şi leagă o relaţie specială cu un tânăr din Cecenia devastată de război.

"Jimmy's Hall", de Ken Loach, spune povestea activistului politic Jimmy Gralton, care este deportat din Irlanda în timpul războiului civil din 1930.

"Maps to the Stars", de David Cronenberg, cu Julianne Moore, John Cusack şi Robert Pattinson, prezintă o incursiune în lumea complicată a Hollywoodului şi a culturii occidentale, populată de celebrităţile pline de orgolii, împreună cu oamenii lor de casă.

"Coming Home", de Zhang Yimou, spune povestea unui chinez care fuge în America pentru a scăpa de un mariaj forţat. Însă, la întoarcerea acasă, el este trimis într-un lagăr de muncă. "Coming Home" îi are pe afiş pe actriţa Li Gong şi pe actorul Daoming Chen.

"The Salt Of The Earth" este cel mai recent film al regizorului german nominalizat la premiile Oscar Wim Wenders, care prezintă portretul lui Sebastião Salgado, cunoscutul fotograf brazilian, văzut prin ochii a două persoane, cineastul Juliano Ribeiro Salgado, fiul care încearcă să înţeleagă mai bine de ce tatăl său a stat mai mult plecat de-acasă, şi autorul documentarului, un mare admirator al operelor acestuia.

"Queen & Country", de John Boorman, este o dramă autobiografică, ce se desfăşoară în anii 1950. Un tânăr englez din Londra se alătură armatei britanice pentru a lupta în războiul din Coreea. Pentru acest lungmetraj, anul trecut, regizorul britanic a filmat timp de şase săptămâni şi în România, la Castel Film.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici