Orchestra Română de Tineret, concerte la Timişoara, Linz şi Salzburg

Orchestra Română de Tineret va susţine, sub bagheta lui Cristian Mandeal, vineri, sâmbătă şi duminică, trei concerte la Timişoara, Linz şi Salzburg.

87 afișări
Imaginea articolului Orchestra Română de Tineret, concerte la Timişoara, Linz şi Salzburg

Concerte ale Orchestrei Române de Tineret la Timişoara, Linz şi Salzburg

Soliştii celor trei concerte vor fi percuţioniştii cvartetului de marimbe "Wave", condus de Bogdan Băcanu.

Cvartetul "Wave" a fost fondat în anul 2008 de Bogdan Băcanu, profesor de marimbă (instrument de percuţie de origine africană, asemănător xilofonului) la Universitatea "Anton Bruckner" din Linz, împreună cu percuţioniştii Christoph Sietzen, Emiko Uchiyama şi Vladimir Petrov. Prima apariţie a ansamblului a fost la Konzerthaus Berlin, unde a interpretat Concertul în Do major, BWV 1061a (în aranjament pentru 4 marimbe) de J. S. Bach. Cvartetul "Wave" a susţinut concerte şi master classes în numeroase ţări din Europa şi Asia.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici