Orchestra Simfonică Bucureşti face spectacol la Palatul Ştirbey din Buftea. Piesa va apărea pe noul album al trupei „Nothing But Thieves”

  • Orchestra Simfonică Bucureşti, condusă de Andrei Tudor, a reinterpretat simfonic o piesă rock
  • Piesa va apărea pe noul album al britanicilor de la Nothing But Thieves
  • Înregistrarea a avut loc în curtea Palatului Ştirbey din Buftea
571 afișări
Imaginea articolului Orchestra Simfonică Bucureşti face spectacol la Palatul Ştirbey din Buftea. Piesa va apărea pe noul album al trupei „Nothing But Thieves”

Cu sălile de spectacol închise vara asta, Orchestra Simfonică Bucureşti a avut puţine concerte de la începutul pandemiei. În august urmau să cânte la Buftea, ca-n fiecare an, la festivalul Summer Well.

După ce au colaborat de mai multe ori cu Orchestra Simfonică Bucureşti la festival, britanicii de la Nothing But Thieves i-au contactat şi le-au arătat noul lor single. Le-au lansat şi o provocare: să le facă o variantă simfonică, reorchestrată de dirijorul Andrei Tudor.

Înregistrările au avut loc chiar pe pajiştea de pe domeniul Ştirbey, locul în care, de 10 ani, are loc festivalul Summer Well. Varianta simfonică a ieşit atât de bine încât trupa a hotărât să o includă şi pe noul lor album, Moral Panic, care iese în octombrie. Muzicienii din orchestră au cântat direct de pe iarbă, iar rockerii de la Nothing But Thieves au fost alături de ei pe un ecran uriaş montat pe pajişte.

„Suntem blocaţi. Am o grămadă de colegi muzicieni care caută în această perioadă să se reorienteze. Cunosc un toboşar care cânta cu foarte multe formaţii care acum lucrează şi ca agent imobiliar. Am un coleg care acum lucrează pentru o firmă de curierat. Eu îmi găsesc tot timpul resurse în studioul meu de a face ceva. Am publicat partituri, am făcut proiecte muzicale în izolare”, spune Andrei Tudor, dirijor. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici