Organizatorii festivalurilor de film de la Veneţia şi Cannes se gândesc la o colaborare: „Un semn de solidaritate în lumea cinematografiei"

  • Organizatorii festivalurilor de film de la Veneţia şi Cannes ar putea colabora pentru o ediţie anul acesta.
  • Colaborarea ar putea fi "un semn de solidaritate în lumea cinematografiei", în contextul crizei provocate de pandemia de coronavirus.
  • Italia este una dintre ţările cele mai lovite de pandemie, cu peste 24.000 de decese provocate de COVID-19.
81 afișări
Imaginea articolului Organizatorii festivalurilor de film de la Veneţia şi Cannes se gândesc la o colaborare: „Un semn de solidaritate în lumea cinematografiei"

Organizatorii festivalurilor de film de la Veneţia şi Cannes se gândesc la o colaborare: „Un semn de solidaritate în lumea cinematografiei"

Organizatorii festivalurilor de film de la Veneţia şi Cannes ar putea colabora pentru o ediţie anul acesta, a declarat directorul artistic al evenimentului italian, Alberto Barbera, potrivit The Hollywood Reporter.

Barbera spune că această colaborare ar fi "un semn de solidaritate cu lumea cinematografiei", în contextul crizei provocate de pandemia de COVID-19.

Barbera a mai spus că ideea a fost vehiculată iniţial de directorul Festivalului de la Cannes, Thierry Frémaux.

Recent, organizatorii Festivalului de la Cannes au anunţat că ediţia de anul acesta nu va fi anulată, dar va avea un alt format. Evenimentul de pe Croazetă, unul dintre cele mai mari festivaluri de film din lume, trebuia să aibă loc în perioada 12 - 23 mai.

În acelaşi timp, Festivalul de la Veneţia este programat în perioada 2 - 12 septembrie.

Dacă ediţia de anul acesta a Mostrei veneţiene va fi menţinută, acesta va fi primul festival de film major care are loc anul acesta, după ce mai multe evenimente de profil prestigioase au fost anulate.

Festivalul italian va fi umbrit însă de efectele pandemiei. "Probabil se vor purta măşti şi se va practica distanţarea socială, numărul spectatorilor va fi redus, la fel şi al jurnaliştilor acreditaţi", a declarat Barbera pentru ANSA. De asemenea, probabil că starurile de la Hollywood nu vor participa la eveniment.

Italia este una dintre ţările cele mai lovite de pandemie. Aproximativ 108.000 de italieni au fost infectaţi, iar peste 24.000 au murit din cauza COVID-19.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici