Pandemia a golit muzeele, dar acum le poţi vizita fără grabă

  • Dacă iubeşti arta acum este o perioadă perfectă ca să te duci la muzeul din Madrid.
  • Au dispărut cozile, nu te mai împinge nimeni din spate şi poţi să admiri nestingherit creaţiile marilor maeştri.
  • Pe deasupra, dacă ajungi la muzeul Thyssen Bornemisza din Madrid ai şi bilete mai ieftine în această perioadă.
441 afișări
Imaginea articolului Pandemia a golit muzeele, dar acum le poţi vizita fără grabă

Pandemia a schimbat felul în care vizitezi un muzeu

El Prado, Reina Sofia şi Thyssen, cele trei mari muzee din Madrid, au pierdut peste 1 milion de vizitatori în lunile de vară.
 
După ce a înregistrat o scădere cu aproape 70% a numărului de vizitatori, conducerea muzeul Thyssen Bronemisza din Madrid a decis să reducă temporar preţul biletului de la 13 la 9 euro.
 
Puţinii vizitatori care păşesc acum prin sălile goale ale muzeului madrilen sunt spanioli.
 
Avantajul lor este că se pot desfăta fără nicio grijă, pentru că nu-i mai grăbeşte nimeni. Angel a profitat de o vizită la Madrid şi a venit cu familia la muzeu.
 
Dacă au scăzut vânzările la bilete, a crescut în schimb cererea de măşti, inspirate din operele marilor pictori. Magazinul muzeului Thyssen a avut mare succes cu măşti inspirate din marii artişti.
 
Muzeul Thyssen Bornemisza din Madrid are în colecţia sa lucrări reprezentative de la marile şcoli de pictură, începând din secolul al 13 - lea şi acum poate fi vizitat şi virtual pe pagina web.
 
Evelio Acevedo - dir. adm. Muzeul Thyssen Bornemisza: Avem de a face cu o cădere a turismului străin de 99%. Asta înseamnă că practic nu am avut turişti străini.
 
Muzeele sunt în această perioadă o adevărată oază de linişte sufletească în timp ce lumea de afară este copleşită de pandemie.
 
Angel - turist: Da. Acum te poţi plimba mult mai calm, poţi să te relaxezi şi să savurezi totul. Este mult mai bine.
 
Sandra - vânzătoare Muzeul Thyssen Madrid: Cele mai de succes au fost cele inspirate din Robert Delaunay, Renoir, Mondian şi Rotko. Sunt cele mai vândute, iar acum se cer cele cu tonuri închise pentru că vine toamna.
 
Evelio Acevedo - dir. adm. Muzeul Thyssen Bornemisza: Adevărul este că se vând bine toate şi asta ne-a făcut să scoatem mai multe modele şi chiar modele infantile.
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici