Parlamentul Ucrainei a suspendat acreditările unor jurnalişti ruşi. Moscova condamnă decizia

Parlamentul Ucrainei (Rada Supremă) a adoptat joi o rezoluţie prin care dispune suspendarea acreditărilor unor jurnalişti ruşi la instituţii guvernamentale ucrainene, o decizie contestată de Moscova, relatează filiala ucraineană a agenţiei Interfax.

133 afișări
Imaginea articolului Parlamentul Ucrainei a suspendat acreditările unor jurnalişti ruşi. Moscova condamnă decizia

Parlamentul Ucrainei a suspendat acreditările unor jurnalişti ruşi; Moscova condamnă decizia (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Proiectul de rezoluţie a fost susţinut de 239 de parlamentari ucraineni.

Potrivit agenţiei Sputnik, lista instituţiilor media ruse care vor pierde acreditările în Ucraina va fi întocmită de Serviciul ucrainean de securitate.

Ministerul rus de Externe a condamnat decizia Parlamentului ucrainean, catalogând-o drept o încălcare a libertăţii de exprimare.

"Decizia este o încălcare directă a libertăţii de exprimare", a reacţionat Vasile Nebenzia, adjunct al ministrului rus de Externe.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici