Pascal Bruckner, la proiecţia filmului "Luna amară", de Roman Polanski, vineri seară, la cinema Elvira Popescu

Scriitorul francez Pascal Bruckner va participa la proiecţia filmului "Luna amară", în regia lui Roman Polanski, o adaptare după romanul său "Luni de fiere", care va avea loc vineri, de la ora 22.00, la cinema Elvira Popescu din Bucureşti, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.

786 afișări
Imaginea articolului Pascal Bruckner, la proiecţia filmului "Luna amară", de Roman Polanski, vineri seară, la cinema Elvira Popescu

Pascal Bruckner (Imagine: Mihai Dascalescu/ Mediafax Foto)

Evenimentul de la Sala Elvira Popescu a Institutului Francez va fi urmat de o discuţie a scriitorului cu publicul.

"Luna amară/ Bitter Moon" (1992) este un film impresionant despre pasiune şi ură, despre dragoste şi moarte. Fiona şi Nigel Dobson fac o călătorie cu vaporul, din Turcia în India. Pe vas, ei fac cunoştinţă cu o tânără şi fermecătoare femeie şi cu soţul ei Oscar, invalid. Pe măsură ce se cunosc mai bine, Oscar îi povesteşte noului prieten dramatica lui poveste de dragoste, dominată de o pasiune distructivă, care începe ca o feerie, dar sfârşeşte ca un coşmar.

Totodată, sâmbătă, de la ora 16.00, atriumul Institutului Francez va găzdui o conferinţă cu Pascal Bruckner pe tema familiei, care va fi urmat, începând cu ora 18.00, de o prezentare a operei sale şi o sesiune de autografe.

Pe de altă parte, joi, de la ora 18.30, la Librăria Cărtureşti-Verona din Bucureşti, scriitorul îşi va lansa cel mai recent roman, unul autobiografic, "Fiul cel bun". Cartea a apărut recent în limba română la editura Trei, în traducerea lui Doru Mareş.

Alături de Pascal Bruckner, la evenimentul de lansare a romanului "Fiul cel bun" se vor afla Svetlana Cârstean şi Magdalena Mărculescu.

Născut la Paris, în 1948, Pascal Bruckner este romancier şi eseist, o figură emblematică a intelectualităţii franceze. La editura Trei au apărut toate romanele sale: "Casa îngerilor", "Luni de fiere", "Hoţii de frumuseţe", "Care dintre noi doi l-a născocit pe celălalt?", "Iubirea faţă de aproapele", "Căpcăunii anonimi", "Copilul divin", "Palatul chelfănelii", "Iubito, eu mă micşorez!...", "Păzea, se-ntoarce Moş Crăciun!", "Paria", precum şi volumele de eseuri "Noua dezordine amoroasă", "Fanaticii apocalipsei", "Paradoxul iubirii", "Căsătoria din dragoste", "Euforia perpetuă", "Mizeria prosperităţii", "Tirania penitenţei. Eseu despre masochismul occidental".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici