Video Pastila de Lectură: Cristina Drăghici, poetă şi medicinistă, îţi recomandă ”Zenobia” de Gellu Naum

  • Cristina Drăghici, poetă şi studentă la medicină, recomanda ”Zenobia” de Gellu Naum
  • ”Mi se pare foarte potrivită ca alegere în perioada asta pentru că reuşeşte să facă din interior un loc locuibil şi îngăduitor cu lucrurile care ni se întâmplă”
  • ”Se poate locui într-o scorbură şi acolo dragostea poate exista şi acolo soarele se poate presupune, chiar dacă nu se poate vedea”
566 afișări

Cristina Drăghici, poetă şi studentă la medicină, recomanda ”Zenobia” de Gellu Naum: ”Perioada asta m-a reapropiat de o carte, m-a reapropiat de «Zenobia», de Gellu Naum. E o carte care mi se pare foarte potrivită ca alegere în perioada asta pentru că reuşeşte să facă din interior un loc locuibil şi îngăduitor cu lucrurile care ni se întâmplă. Zenobia, pentru că mlaştinile în care ea reuşea să se continue pe ea şi nu doar pe ea pot da curaj. Zenobia, pentru că poate reinventa răbdarea şi poate reinventa şi redefini cumva liniştea. Zenobia, pentru că se poate locui într-o scorbură şi acolo dragostea poate exista şi acolo soarele se poate presupune, chiar dacă nu se poate vedea. Zenobia, pentru că ne reaminteşte de pasărea imensă care ne poartă în ea şi pentru că nu îi înţelegem exact zborul nu înseamnă că ar trebui să îi refuzăm aripile. Şi mai ales pentru că e scrisă de Gellu Naum”, arată tânăra scriitoare.  

Cristina Drăghici s-a născut în 1994, la Bucureşti, şi este studentă la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davilla” din Bucureşti. A susţinut lecturi publice în cadrul unor evenimente literare organizate de Dactăr Nicu’s Skyzoid Poets, Institutul Blecher şi frACTal. A debutat în 2019 cu volumul de poeme ”Anticorp”, la editura Charmides. 
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici