Video Pastila de Lectură: Scriitoarea Ana Donţu recomandă romanul ”Zuleiha deschide ochii”, de Guzel Iahina

  • Scriitoarea Ana Donţu recomandă romanul «Zuleiha deschide ochii», de Guzel Iahina, publicat de editura Humanitas fiction, în 2018.
  • ”Este o carte despre supravieţuire care te face să empatizezi cu personajele şi să te aventurezi în jocul de-a fericirea în condiţiile cumplite ale Siberiei”
  • ”Vreau să vă prezint o carte care ar putea face perioada asta mai uşoară şi mai plăcută (...) izolarea în confortul de acasă, printre cărţi şi ceşti de cafea o să vi se pară un rai”
467 afișări

Scriitoarea Ana Donţu a ales să recomande romanul ”Zuleiha deschide ochii”, al rusoaicei de origine tătară Guzel Iahina.

”Fiindcă suntem cu toţii acasă vreau să vă prezint o carte care ar putea face perioada asta mai uşoară şi mai plăcută. Este vorba despre romanul scriitoarei Guzel Iahina, «Zuleiha deschide ochii». Este o carte despre supravieţuire care te face să empatizezi cu personajele şi să te aventurezi în jocul de-a fericirea în condiţiile cumplite ale Siberiei”, spune Ana Donţu despre romanul publicat de editura Humanitas fiction, în 2018.

”După ce vei citi despre călătoria lor nesfârşită, în vagoane pline ochi, obligate să îndure foame şi frică, iar la destinaţie sunt puse la încercări şi mai grele, izolarea în confortul de acasă, printre cărţi şi ceşti de cafea o să vi se pară un rai”, arată scriitoarea. 

Ana Donţu s-a născut pe 1 decembrie 1985, în Republica Moldova. Acum locuieşte la Sibiu şi este redactor la o revistă de arhitectură. Volumul său de debut în poezie, ”Cadrul 25 ”(Casa de Editură Max Blecher, 2015), a apărut ca urmare a câştigării Concursului Naţional de Poezie „Aurel Dumitraşcu“ pentru debut în volum, organizat de Biblioteca Judeţeană „G.T. Kirileanu“ Neamţ. A fost distinsă cu premiul „Tânărul poet al anului 2015“ la Gala Tinerilor Scriitori, organizată de Muzeul Naţional al Literaturii Române din Bucureşti, Premiul pentru Debut al Uniunii Scriitorilor din România, Filiala Sibiu, Premiul Revistei „Accente“ şi Premiul Naţional „Iustin Panţa“. În 2019, debutează în proză cu volumul de povestiri ”Varşava” în colecţia N’autor a Editurii Nemira, coordonată de Eli Bădică.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici