Video Pastila de lectură: Scriitoarea Saviana Stănescu din New York recomandă ”Party of one”, manifestul singuraticului

  • Scriitoarea Saviana Stănescu recomandă ”Party of one - The Loners' Manifesto”, de Anneli Rufus
  • ”Party of one - The Loners' Manifesto”, de Anneli Rufus, a apărut în 2003 şi este disponibilă în ediţie electronică online
  • ”O carte care cred că este potrivită pentru aceste vremuri de autoizolare, de distanţă socială”
  • ”Vorbeşte despre cei singuratici, cei care se simt bine singuri. Nu e ceva negativ, nu vor să facă un lucru ciudat sau criminal, ci pur şi simplu se simt bine singuri”
  • Saviana Stănescu este o scriitoare româno-americană, care a avut multiple producţii ale pieselor sale la New York
360 afișări
Scriitoarea Saviana Stănescu a plecat din metropola new-yorkeză pentru a se izola în Ithaca, oraş care abia depăşeşte 30.000 de locuitori. Stănescu recomandă ”Party of one - The Loners' Manifesto”, de Anneli Rufus.
 
”Vreau să recomand o carte care cred că este potrivită pentru aceste vremuri de autoizolare, de distanţă socială. Vă recomand cartea lui Anneli Rufus, «Party of one- The Loners' Manifesto». Eu o recitesc, am folosit-o pentru o piesă a mea. Vorbeşte despre cei singuratici, cei care se simt bine singuri. Nu e ceva negativ, nu vor să facă un lucru ciudat sau criminal, ci pur şi simplu se simt bine singuri”, arată scriitoarea.
 
Saviana Stănescu este o scriitoare româno-americană, care a avut multiple producţii ale pieselor sale la New York, obţinând premii ca New York Innovative Theatre Award for Outstanding Play (Waxing West, la Teatrul La MaMa) sau includerea în Indie Theatre Hall of Fame.
 
Piesele sale au fost prezentate pe scena americană şi internaţională, cele mai recente producţii americane incluzând: What Happens Next (Cherry Artspace), Aliens With Extraordinary Skills (Women's Project, Teatro La Capilla, Mexico City; publicată de Samuel French), Ants (New Jersey Rep), For A Barbarian Woman (Fordham/EST), Polanski Polanski (HERE, PS122, Chain Theatre), White Embers (Dramalabbet, Stockholm; OOB NYC Samuel French festival winner), Viză de Clown (Teatrul Odeon), Organic (TNB), Toys (Hollywood, Avignon, 59E59 NYC) etc.
 
În România, înainte de mutarea la New York în 2001, a fost jurnalistă şi a publicat câteva volume de poezie (Amor pe Sârmă Ghimpată, Sfaturi pentru Gospodine şi Muze, Proscrisa) şi Black Milk, o antologie bilingvă de piese de teatru. Apocalipsa Gonflabilă a câştigat premiul UNITER pentru Cea mai Bună Piesă a Anului 1999.
 
Saviana Stănescu a fondat “Immigrants Artists and Scholars in New York” (IASNY) şi e profesoară de scriere dramatică şi teatru contemporan la Ithaca College, după ce a predat 8 ani la New York University, Tisch School of the Arts, unde a obţinut un MA în Performance Studies şi un MFA în Dramatic Writing.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici