Pat Carroll, câştigătoarea unui Emmy pentru „Caesar's Hour” şi vocea Ursulei din Mica Sirenă, a decedat

Pat Carroll, câştigătoarea premiului Emmy pentru „Caesar's Hour” şi vocea Ursulei din Mica Sirenă, a murit la vârsta de 95 de ani, în locuinţa sa din Cape Cod, Massachusetts.

224 afișări
Imaginea articolului Pat Carroll, câştigătoarea unui Emmy pentru „Caesar's Hour” şi vocea Ursulei din Mica Sirenă, a decedat

Sursa foto: Twitter

Cariera lui Pat Carroll s-a întins din anii '50 cu Sid Caesar până în anii '60 cu Red Skelton, Carol Burnett şi „Cenuşăreasa", dar nu numai, scrie NBC News.

A fost un pilon al televiziunii comice timp de decenii, câştigătoare a unui Emmy pentru „Caesar's Hour” şi vocea Ursulei din „Mica sirenă”.

Fiica ei, Kerry Karsian, agent de casting, a declarat că Pat Carroll a murit sâmbătă la locuinţa sa din Cape Cod, Massachusetts. Cealaltă fiică a ei, Tara Karsian, a scris pe Instagram că vor ca toată lumea „să o onoreze râzând zgomotos la absolut orice astăzi (şi în fiecare zi de acum înainte), pentru că, pe lângă talentul şi dragostea ei genială, ne lasă mie şi surorii mele Kerry cel mai mare dar dintre toate, impregnându-ne de umor şi de capacitatea de a râde... chiar şi în cele mai triste momente”.

Carroll s-a născut în Shreveport, Louisiana, în 1927. Familia ei s-a mutat în Los Angeles când avea 5 ani. Primul ei rol în film a venit în 1948, în „Hometown Girl”, dar şi-a găsit succesul în televiziune. A câştigat un premiu Emmy pentru munca sa în serialul de comedie cu scheciuri „Caesar's Hour” în 1956, a jucat în „Make Room for Daddy” cu Danny Thomas, a fost invitată în „The DuPont Show with June Allyson” dar şi emisiuni de varietăţi precum „The Danny Kaye Show”, „The Red Skelton Show” şi „The Carol Burnett Show”.

De asemenea, a jucat rolul uneia dintre surorile vitrege malefice în producţia de televiziune din 1965 a „Cenuşăresei lui Rodgers şi Hammerstein”, alături de Lesley Ann Warren. Şi a câştigat un premiu Grammy în 1980 pentru înregistrarea one woman show-ului său „Gertrude Stein, Gertrude Stein, Gertrude Stein, Gertrude Stein”.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici