Patapievici, invitat luni la Parlament, de liderii Grupurilor Parlamentare PSD şi PNL. Întâlnirea a fost anulată

Horia-Roman Patapievici, preşedintele Institutului Cultural Român (ICR), a fost invitat de liderii Grupurilor Parlamentare PSD şi PNL, Ilie Sârbu şi Puiu Haşotti, luni, de la ora 15.00, la Palatul Parlamentului, pentru un dialog pe tema Ordonanţei prin care institutul trece în autoritatea Senatului. Întâlnirea s-a anulat după ce aceştia nu au ajuns la un acord comun cu privire la participarea presei la şedinţă şi a numărului de invitaţi.

786 afișări
Imaginea articolului Patapievici, invitat luni la Parlament, de liderii Grupurilor Parlamentare PSD şi PNL. Întâlnirea a fost anulată

Patapievici, invitat luni la Parlament, de liderii Grupurilor Parlamentare PSD şi PNL (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

Întâlnirea preşedintelui ICR, programată pentru ora 15.00  la sala de grup a senatorilor PSD, a fost anulată ca urmare a divergenţelor legate de formatul şedinţei, au precizat pentru MEDIAFAX surse din cele două grupuri parlamentare.

"Patapievici vroia să vină cu 20 şi ceva de persoane şi să fie presa în sală pe timpul şedinţei. Noi i-am zis să vorbim pe chestiunile tehnice legate de activitatea ICR şi ulterior fiecare dintre noi să facă declaraţii la finalul şedinţei. El vroia să fie toată presa în sală, nu puteam să facem bâlci aici", a explicat unul dintre senatorii social-democraţi.

De asemenea, liderii celor două grupuri parlamentare i-ar fi transmis lui Patapievici că acceptă ca acesta să vină însoţit doar de două-trei persoane din partea ICR.

Horia-Roman Patapievici, preşedintele Institutului Cultural Român (ICR), a fost invitat de liderii Grupurilor Parlamentare PSD şi PNL, Ilie Sârbu şi Puiu Haşotti, luni, de la ora 15.00, la Palatul Parlamentului, pentru un dialog pe tema Ordonanţei prin care institutul trece în autoritatea Senatului.

"Actul normativ menţionat a fost, după cum se ştie, deja adoptat, Biroul Permanent al Senatului având la dispoziţie 15 zile pentru a numi noua conducere a ICR", se mai spune în comunicat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici