Peisajele Oceanului Arctic şi ale Antarcticii, reconstituite în Pasajul Universităţii - VIDEO

Peisajele Oceanului Arctic şi ale Antarcticii sunt reconstituite în pasajul din Piaţa Universităţii din Bucureşti, pentru promovarea premiatului serial BBC Knowledge "Frozen Planet", informează un comunicat remis MEDIAFAX.

492 afișări
Imaginea articolului Peisajele Oceanului Arctic şi ale Antarcticii, reconstituite în Pasajul Universităţii - VIDEO

Peisajele Oceanului Arctic şi ale Antarcticii, reconstituite în Pasajul Universităţii din Capitală

BBC Knowledge difuzează pe 12 iunie serialul multipremiat "Frozen Planet", avându-l ca prezentator şi narator pe celebrul Sir David Attenborough. Cu această ocazie, în perioada 3 - 12 iunie, peisajele Oceanului Arctic şi ale Antarcticii sunt reconstituite în pasajul de la Piaţa Universităţii, pentru a purta publicul într-o expediţie polară spectaculoasă, într-un peisaj care va tăia respiraţia şi pe care majoritatea oamenilor nu îl vor experimenta niciodată.

Un urs polar în mărime naturală, sculptat în gheaţă, a fost dezvelit luni, la ora 11.00, în pasaj. Orca ucigaşă, pinguinii şi lupii polari se regăsesc de asemenea reprezentaţi în spaţiul pe care BBC Knowledge l-a pregătit pentru publicul larg.

Prin recrearea spaţiului "Frozen Planet", care întruchipează un ultim portret al sălbăticiei Oceanului Arctic şi Antarcticii, BBC Knowledge aduce în România un serial de referinţă, parte dintr-o variată grilă de programe de non-ficţiune şi divertisment ştiinţific. BBC Knowledge inspiră astfel telespectatorii să privească lumea dintr-o perspectivă nouă şi spectaculoasă.

Pentru crearea festivalului "Frozen Planet" au fost necesare 56 de luni de producţie, 2.356 de zile de filmări pe teren, 18 luni de filmări pe mare, peste 6 luni pe gheaţă, 134 de ore sub gheaţă, 10 zile în care o echipă a fost blocată pe gheaţă, 1 noapte într-o închisoare rusească, 4 ore într-o saună cu un elan îngheţat, 38 de câini de sanie, 22 de bărci, 12 reni, 10 ATV -uri, 5 vehicule amfibie, 1 navă a marinei regale britanice, 1 tanc rusesc.

BBC Knowledge oferă una dintre cele mai largi game de programe, de la cele despre natură şi ştiinţă până la tehnologie, aventură şi istorie. Grila de programe cuprinde emisiuni precum "Paul Merton's Adventures" - în care realizatorul vede şi explorează lumea într-un mod cu totul neconvenţional, emisiunea "Crash Course" a lui Richard Hammonds - în care provocările nu încetează să uimească publicul, "Top Gear" etc.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici