Pelicule despre libertate, la CinePolska - Zilele Filmului Polonez, în oraşe din România şi Moldova

Patru dintre cele mai bune lungmetraje poloneze ale anului 2013, printre care "Păpuşa", biografia primei poete rome din Polonia, vor fi proiectate, începând din 26 martie până pe 6 aprilie, în şapte oraşe din România, dar şi la Bălţi, în Republica Moldova.

87 afișări
Imaginea articolului Pelicule despre libertate, la CinePolska - Zilele Filmului Polonez, în oraşe din România şi Moldova

Pelicule despre libertate, la CinePolska - Zilele Filmului Polonez, în oraşe din România şi Moldova (Imagine: Piotr Bzdura)

Astfel, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX, CinePolska ajunge în şapte oraşe din România - la Galaţi, Braşov, Cluj, Iaşi, Oradea, Târgu-Mureş şi Timişoara.

Institutul Polonez din Bucureşti, împreună cu partenerii săi locali a selectat patru dintre cele mai bune filme poloneze ale anului 2013, iar spectatorii din Bălţi vor putea viziona şi "Ida", de Paweł Pawlikowski, premiat cu Oscar în 2015.

Festivalul va fi deschis de "Păpuşa", o biografie neobişnuită şi neliniară, care va prezenta publicului prin imagini deosebit de artistice viaţa primei poete rome din Polonia şi preţul plătit pentru talentul său.

"Să vrei să trăieşti" prezintă lumea unui tânăr care, deşi suferind de paralizie cerebrală, îi învaţă pe cei din jur ce înseamnă să trăieşti o viaţă cu adevărat liberă. Deşi atinge un subiect sensibil, filmul aduce spectatorului o stare de optimism.

O peliculă despre o mamă adolescentă care învaţă ce este responsabilitatea, "Baby blues", va fi proiectată, de asemenea la Zilele Filmului Polonez.

Buna dispoziţie este garantată de comedia "Un bilet spre lună", un road movie şi o poveste despre maturizare în Polonia anilor '60.

"CinePolska - Zilele Filmului Polonez" este un eveniment organizat de Institutul Polonez din Bucureşti şi Asociaţia Cineaştilor Polonezi, cu sprijinul Institutului Polonez de Artă Cinematografică.

Programul detaliat şi descrierile filmelor se găsesc pe pagina de internet a Institutului Polonez din Bucureşti: www.culturapoloneza.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici