Peste 15.000 de spectatori s-au adunat în cele cinci zile de concerte ale Bucharest Jazz Festival

Bucharest Jazz Festival a strâns mai bine 15.000 de spectatori la concertele programate în cele cinci zile de spectacole din piaţa George Enescu, arată un comunicat remis MEDIAFAX.

127 afișări
Imaginea articolului Peste 15.000 de spectatori s-au adunat în cele cinci zile de concerte ale Bucharest Jazz Festival

Peste 15.000 de spectatori s-au adunat în cele cinci zile de concerte ale Bucharest Jazz Festival

Jan Garbarek, Gonzalo Rubalcaba şi Lars Danielsson fost protagoniştii concertelor care au ridicat lumea în picioare la cea de-a şaptea ediţie Bucharest Jazz Festival, arată un comunicat al organizatorilor. Potrivit estimărilor, peste 15.000 de spectatori au ascultat concertele live din Piaţa George Enescu şi au participat la evenimentele conexe de la ARCUB în cadrul Bucharest Jazz Festival 2018.

Manifestările programate între 2 şi 8 iulie au adus la Bucureşti peste 50 de artişti din America, Asia, Europa şi America de Sud pentru cinci zile de concerte în aer liber şi şapte zile de conferinţe, ateliere, o expoziţie şi un concurs de jazz.

"Printre cele mai aşteptate momente ale festivalului, concertul Jan Garbarek featuring Trilok Gurtu de sâmbătă, 7 iulie, a transformat Piaţa George Enescu într-un loc neîncăpător pentru fanii Bucharest Jazz Festival. Aflată pentru prima dată la Bucureşti, Jazzmeia Horn, cântăreaţa recent numită de Downbeat Magazine „cea mai bună stea în devenire” a adus jazzul social la Bucharest Jazz Festival în concertul de duminică, 8 iulie. Jazzul melodic al saxofonistului suedez Lars Danielsson a strâns printre cele mai multe aplauze, vineri, 6 iulie, iar concertul de deschidere a festivalului susţinut de big band-ul Bucharest Jazz Orchestra şi de vocile celor de la Blue Noise, desprins parcă dintr-un film hollywoodian, a fost printre cele mai dinamice prestaţii ale ediţiei.

A şaptea ediţie a Bucharest Jazz Festival a însemnat şi ultimul an în care Teodora Enache a făcut parte din echipa festivalului în calitate de director artistic. Cu această ocazie, cântăreaţa de jazz a oferit un cadou publicului de festival vineri, 6 iulie, cu un spectacol-concert de muzică cinematică într-o colaborare internaţională cu artişti din Brazilia, Grecia, Elveţia şi Republica Moldova", arată organizatorii.

Festivalul s-a încheiat cu un concert de jazz sud american susţinut de pianistul cubanez descoperit de Dizzy Gillespie, Gonzalo Rubalcaba, laureat de patru ori la galele Grammy. Alături de acesta a fost bateristul Pedrito Martinez.

Axat în 2018 pe instrumentiştii de jazz aflaţi la debut, concursul festivalului, intitulat New Jazz Performers, a putut fi urmărit de fanii BJF la clubul festivalului, unde finaliştii au cântat live în faţa juriului timp de patru seri la rând. Toma-Radu Dimitriu a fost desemnat duminică câştigătorul New Jazz Performers şi urmează să susţină un concert pe scena Bucharest Jazz Festival din 2019. Premiul II a fost luat de Alexandru Huţanu, iar Premiul III de Constantin-Iulian Nicolau, se arată în comunicat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici