Peter Imre: Nu renunţ la colecţiile şi publicaţiile din Adevărul

Peter Imre, directorul general Adevărul Holding, a declarat pentru MEDIAFAX că nu va renunţa la publicaţiile şi colecţiile din trustul media, ci va "optimiza" proiectele existente, scopul său fiind ca Adevărul Holding să devină profitabil, după ce s-au investit în acesta peste 100 de milioane euro.

82 afișări
Imaginea articolului Peter Imre: Nu renunţ la colecţiile şi publicaţiile din Adevărul

Peter Imre: Nu renunţ la colecţiile şi publicaţiile din Adevărul (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

Peter Imre, care, la 1 aprilie, a preluat funcţia de director general al Adevărul Holding, după demisia lui Răzvan Corneţeanu, spune că nu s-a schimbat nimic în cadrul trustului de presă.

"Domnul Adrian Halpert rămâne director editorial. Domnul Cartianu (redactor-şef, nr.) este aici. Au fost câţiva care au plecat şi acelora care au plecat le mulţumesc frumos, ştiu ei de ce au plecat. În momentele când sunt schimbări, ele provoacă nelinişti, care pot fi folosite în mod constructiv sau pot fi transformate în frică paralizantă", a spus Peter Imre, precizând că persoanele care au plecat sunt din ultima categorie. Imre nu a spus, însă, câte persoane au plecat de la Adevărul Holding.

Totodată, Peter Imre a afirmat că scopul său este să facă din Adevărul Holding un trust de presă profitabil. "S-a încheiat o etapă de creştere, trebuie să vină şi o creştere financiară. Asta înseamnă o mai bună gestionare a costurilor şi a veniturilor. În mod sigur o să fie elemente noi, activităţi noi", a afirmat Imre, precizând că nu va renunţa la colecţiile şi publicaţiile existente în cadrul Adevărul Holding.

"Am să optimizez proiectele existente. A optimiza înseamnă, spre exemplu, a aduce publicitate la Adevărul de Seară, a tăia costurile, a revedea contractele de publicitate. Adevărul este unul dintre cei mai mari cumpărători de publicitate şi probabil că şi acesta este un lucru care poate fi optimizat (...) Chiar dacă unii încearcă să inducă falsa impresie că Adevărul nu este nici pompă de benzină şi nici fabrică de ţigări, proiectul este absolut la fel. Nu se vând la Adevărul rachete nucleare şi nici submarine, produsul este unul de consum de masă", a explicat Peter Imre.

Întrebat la ce nivel se ridică pierderile Adevărul Holding, Peter Imre a spus: "Aş spune că a fost o perioadă de investiţii în care acţionarul, domnul Patriciu, cu viziune, a investit foarte mult. Ca orice acţionar ar dori, la un moment dat, să vadă şi banii înapoi".

El a mai afirmat că până în prezent, în dezvoltarea trustului Adevărul s-au investit peste 100 de milioane de euro.

Omul de afaceri Peter Imre a fost numit, pe 1 aprilie, director general al Adevărul Holding, iar Andrei Ştefan - director general adjunct, în timp ce Dinu Patriciu va ocupa funcţia de preşedinte al trustului, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX la momentul respectiv.

Răzvan Corneţeanu, fostul director general al Adevărul Holding, şi-a avertizat colegii, într-o scrisoare, că nu ar trebui să aibă încredere în patronul Adevărul Holding Dinu Patriciu şi în noua conducere, care, în ciuda "performanţelor" sale, l-a dat afară "ca pe un gunoi". Totodată, Corneţeanu le-a spus angajaţilor Adevărul Holding că Patriciu "a minţit".

Iniţial, au apărut informaţii conform cărora Răzvan Corneţeanu, directorul executiv Hadrian Mateescu şi redactorii-şefi Grigore Cartianu şi Laurenţiu Ciocăzanu, alături de alte zece persoane din Adevărul Holding, au demisionat din trust.

Ulterior, Laurenţiu Ciocăzanu, redactor-şef Adevărul, a confirmat, pentru MEDIAFAX, că şi-a depus demisia din funcţie începând cu ziua de joi, 1 aprilie, Dinu Patriciu spunând echipei editoriale, miercuri seară, că nu îşi doreşte ca ei să plece, pentru că nu va interveni editorial la ziar. "Eu mi-am depus demisia începând de azi şi trebuie să stau în preaviz o lună. Oamenii sunt demoralizaţi, debusolaţi, nu se aşteptau la aşa ceva", a spus atunci Laurenţiu Ciocăzanu.

Pe de altă parte, Grigore Cartianu a declarat, marţi, 6 aprilie, pentru MEDIAFAX, că nu exclude posibilitatea de a reveni asupra demisiei sale, precizând că deocamdată este demisionar, "dar este posibil orice".

Din portofoliul Adevărul Holding fac parte cotidianele Adevărul, Adevărul de seară, tabloidul Click!, revistele Dilema veche, Dilemateca, Foreign Policy Romania, precum şi cotidianul Blik din Ucraina, colecţiile de carte de lux Adevărul, dar şi un număr mare de suplimente şi produse complementare. Divizia internaţională a grupului mai cuprinde redacţii în Spania şi Italia, înfiinţate în 2007. Totodată, Adevărul Holding editează Forbes România şi topul anual "Forbes România 500 Miliardari".

Totodată, trustul de presă Adevărul Holding şi-a dezvoltat, de la sfârşitul anului trecut, un studio de televiziune. Trustul nu deţine însă o licenţă audiovizuală necesară pentru a-şi lansa o televiziune proprie, după cum au declarat pentru MEDIAFAX reprezentanţii Consiliului Naţional al Audiovizualului. Totuşi, trustului controlat de Dinu Patriciu i s-a alăturat recent Mihaela Antoche, care în 15 februarie a părăsit funcţia de director al Departamentului de Ştiri şi Sport al postului Kanal D. Mihaela Antoche a confirmat pentru MEDIAFAX că s-a alăturat Adevărul Holding, însă a refuzat să facă alte declaraţii şi să precizeze pe ce funcţia a venit în cadrul trustului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici