"Peter Pan" şi "Alice în Ţara Minunilor", printre cele mai bune cărţi pentru copii

Volumele "Peter Pan", de J. M. Barrie, şi "Alice în Ţara Minunilor", de Lewis Carroll, se numără printre cele mai bune 70 de cărţi pentru copii din toate timpurile, conform unui clasament realizat de editura Puffin, citat de BBC News online.

341 afișări
Imaginea articolului "Peter Pan" şi "Alice în Ţara Minunilor", printre cele mai bune cărţi pentru copii

"Peter Pan" şi "Alice în Ţara Minunilor", printre cele mai bune cărţi pentru copii (Imagine: Mediafax Foto)

Clasamentul celor 70 de volume pentru copii este împărţit în mai multe categorii.

În topul Puffin se regăsesc şi volumele "Insula Comorilor", de Robert Louis Stevenson, "Familia Iepurilă", de Richard Adams, şi "Omida foarte flămândă", de Eric Carle.

În topul celor mai bune cărţi pentru copii cu vârsta de peste doi ani se numără cărţi precum "The Bog Baby", de Jeanne Willis şi Gwen Millward, "Peepo!", de Janet şi Allan Ahlberg, şi "Hairy Mclary from Donaldson's Dairy", de Lynley Dodd.

De asemenea, topul include o categorie dedicată celebrului Roald Dahl, autorul unor poveşti precum "James şi piersica uriaşă", "Matilda", "Charlie şi Fabrica de Ciocolată" şi "Fantastic Mr Fox".

Pe lista celor mai bune 70 de cărţi pentru copii se regăsesc şi câteva volume mai noi, cum ar fi "Diary of a Wimpy Kid", de Jeff Kenney, şi "The Enemy", de Charlie Higson.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici