Petrece o seară de izolare la Teatrul Bolşoi din Moscova

  • Pentru prima oară în istorie, Bolşoi trece pe online
  • Spectacolele de operă şi de balet pot fi vizionate gratuit pe YouTube
  • Din Colecţia de Aur face parte şi baletul Lacul Lebedelor
342 afișări
Imaginea articolului Petrece o seară de izolare la Teatrul Bolşoi din Moscova

Sursa foto: Profimedia

Treci printre baruri, cafenele şi restaurante şi ajungi în Piaţa Teatrului, frumos luminată de lampadare cu lumină caldă. În spatele fântânii arteziene, pe treptele de la intrare se adună şi se sprijină de coloane ţinute elegante, fie că e vorba de varianta lor de la oraş sau de cea de la ţară - umbrele lor sunt la fel de frumoase. Diversitatea e la ea acasă la Moscova.

Teatrul Bolşoi din localitate e genul ăla de loc pe care nu-l uiţi, chiar dacă nu este, cu siguranţă, cea mai frumoasă clădire pe care ai văzut-o vreodată. Are el ceva care-ţi rămâne întipărit pe retină. Poate se trage de la pofta pe care ţi-o fac paharele de şampanie care se scurg în bar, poate de la emoţia aşteptării, câteva secunde înainte de intrarea artiştilor pe scenă, când toţi spectatorii îşi ţin respiraţia. Sau, cine ştie, poate m-a marcat numărul mare de oameni simpli, care la pauză şi-au scos sandwich-urile atent împachetate şi strecurate în pungile de rafie, la rândul lor strecurate în genţi ceva mai aspectuoase.

De vineri, de Ziua Mondială a Teatrului, pentru prima dată în istoria sa, Bolşoi trece pe digital. Cele mai cunoscute spectacole de operă şi de balet ale sale, "Colecţia de aur" cum le place ruşilor să-i spună, se vede în regim de live-stream pe canalul de YouTube, pentru a păstra legătura cu noi, publicul.

Sunt şase spectacole anunţate deocamdată, între 27 martie şi 10 aprilie, fiecare cu premiera la ora 19:00 şi disponibil pentru 24 de ore de la difuzare, ca să nu-l rateze nimeni.

Programul arată aşa:

27 martie
Swan Lake (2015), balet în două acte

28 martie
The Sleeping Beauty (2011), balet în două acte

1 aprilie
The Tsar’s Bride (2018), operă în patru acte

4 aprilie
Marco Spada (2014), balet în trei acte

7 aprilie
Boris Godunov (2019), operă în patru acte

10 aprilie
The Nutcracker (2014), balet în două acte

Cadou, un polaroid pe care l-am făcut la Moscova:

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici