Philip Seymour Hoffman va fi omagiat la Berlinală

Philip Seymour Hoffman, decedat duminică, la New York, aparent din cauza unei supradoze de heroină, va fi omagiat prin proiecţia specială a filmului "Capote", care i-a adus actorului un premiu Oscar, la cea de-a 64-a ediţie a Festivalului de la Berlin, care începe joi.

62 afișări
Imaginea articolului Philip Seymour Hoffman va fi omagiat la Berlinală

Philip Seymour Hoffman (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

"Este o veste foarte dură pentru lumea cinematografiei", a declarat, joi, ziariştilor preşedintele juriului Berlinalei, producătorul James Schamus ("Brokeback Mountain", "Tigru şi dragon", ambele în regia lui Ang Lee).

Prin această proiecţie, "el va fi aici, printre noi şi noi ne vom aduna laolaltă pentru el", a adăugat James Schamus.

Philip Seymour Hoffman, unul dintre cei mai apreciaţi actori de la Hollywood, a fost descoperit decedat în baia apartamentului său newyorkez, duminică, cu un ac de seringă înfipt în braţul stâng. Aproximativ 50 de pacheţele cu heroină - peste 70, potrivit altor surse -, seringi şi medicamente au fost descoperite în apartamentul său din Greenwich Village.

Deşi se presupune că actorul a murit în urma unei supradoze de heroină, rezultatele autopsiei, date miercuri publicităţii, nu au fost considerate concludente, fiind nevoie de teste suplimentare pentru stabilirea cauzei exacte a decesului.

O ceremonie religioasă în memoria actorului este prevăzută pentru vineri, la New York.

Actorul american are o filmografie bogată - a jucat deja în peste 50 de pelicule -, remarcându-se cu multe roluri dificile, precum cele din "Marele Lebowski", "Talentatul domn Ripley", "Doi oameni perfecţi", "Dragonul Roşu", "Cold Mountain", "Misiune: Imposibilă III", "Synecdoche, New York", "Ziua trădătorilor/ The Ides of March" şi "Moneyball: Arta de a învinge".

Potrivit The Hollywood Reporter, Philip Seymour Hoffman încheiase filmările pentru "The Hunger Games: Mockingjay Part 1", al treilea lungmetraj din seria "Jocurile foamei", şi mai avea doar şapte zile de filmare pentru a finaliza continuarea "The Hunger Games: Mockinjay Part 2".

Se crede că datele la care erau programate premierele acestor două filme, 21 noiembrie 2014, respectiv 20 noiembrie 2015, nu vor fi afectate de decesul actorului.

Philip Seymour Hoffman urma să îşi facă debutul şi în primul său rol major dintr-o producţie TV, "Happyish", produsă de postul Showtime, însă, potrivit The Hollywood Reporter, acest serial nu intrase încă în producţie.

Remarcându-se atât în producţii independente, cât şi în superproducţii, Philip Seymour Hoffman a fost unul dintre cei mai apreciaţi actori ai generaţiei sale şi a câştigat, alături de Oscar, un Glob de Aur (alături de alte trei nominalizări), un premiu BAFTA (alături de alte patru nominalizări) şi a fost nominalizat la premiile Primetime Emmy.

Alături de cariera în cinematografie, Philip Seymour Hoffman a fost şi un apreciat actor de teatru, remarcându-se în numeroase producţii puse în scenă pe Broadway şi a fost recompensat cu două premii Tony.

A 64-a ediţie a Festivalului de la Berlin, în cadrul căreia vor fi proiectate circa 400 de pelicule, debutează pe 6 februarie şi se va încheia pe 16 februarie. Trofeul Ursul de Aur va fi decernat pe 15 februarie.

Americanul James Schamus, producător al filmelor regizate de celebrul Ang Lee, va fi preşedintele juriului oficial al Berlinalei, din care mai fac parte actorul austriac Christoph Waltz, actorul chinez Tony Leung, producătoarea americană Barbara Broccoli, actriţa daneză Trine Dyrholm, pictoriţa şi regizoarea iraniană Mitra Farahani şi actriţa americană Greta Gerwig.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici