"Poliţist, adjectiv" de Corneliu Porumboiu, proiectat la Madrid

Filmul "Poliţist, adjectiv" de Corneliu Porumboiu va fi proiectat, luni, în cadrul Ciclului de film european de vară în aer liber de la Madrid, informează Institutul Cultural Român (ICR) din capitala Spaniei.

18 afișări
Imaginea articolului "Poliţist, adjectiv" de Corneliu Porumboiu, proiectat la Madrid

"Poliţist, adjectiv" de Corneliu Porumboiu, proiectat la Madrid (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Proiecţia filmului "Poliţist, adjectiv/ Policía, Adjetivo" de Corneliu Porumboiu va avea loc luni, de la ora 22:00.

Ciclul de film european de vară în aer liber de la Madrid, ajuns la ediţia a patra, este organizat de Biroul Parlamentului şi Reprezentanţa Comisiei Europene din Spania, în perioada 23 august - 2 septembrie.

În cadrul evenimentului vor putea fi vizionate opt filme europene, pe un ecran de 14 pe 7 metri, montat la sediul Instituţiilor Europene din Spania, pe 23, 24, 25, 26, 30 şi 31 august şi 1, 2 septembrie. Toate filmele vor fi proiectate în versiune originală cu subtitrare, iar accesul la evenimente va fi gratuit.

"Poliţist, adjectiv" este povestea lui Cristi, un tânăr poliţist care refuză să aresteze un adolescent care oferă haşiş unor colegi de şcoală. "A oferi" este pedepsit prin lege. Cristi este de părere că legea se va schimba şi nu vrea să aibă pe conştiinţă viaţa unui tânăr pe care îl consideră iresponsabil. Pentru superiorul lui, însă, cuvântul "conştiinţă" are altă semnificaţie.

Corneliu Porumboiu a studiat Regie la Universitatea Naţională de Teatru şi Film din Bucureşti. În 2005, participă la un program de rezidenţiat la Cannes. În 2006, filmul "A fost sau n-a fost" este selectat pentru secţiunea Quinzaine de Realisateurs şi câştigă Camera d'Or pentru debut, dar şi premiul distribuitorilor de film, Label Europe. "A fost sau n-a fost" a primit peste 20 de premii la festivaluri din întreaga lume şi a fost distribuit în peste 30 de ţări.

"Poliţist, adjectiv" este al doilea lungmetraj scris, produs şi regizat de Corneliu Porumboiu şi care a primit la Cannes premiul FIPRESCI (Fédération Internationale de la Presse Cinématographique), destinat secţiunii Un Certain Regard şi Premiul Juriului aceleiaşi secţiuni. Alte premii obţinute de filmul "Poliţist, adjectiv", în 2009, sunt Trofeul Transilvania - TIFF, dar şi Premiul pentru lungmetraj de ficţiune, L´alternativa Festival ed Film Independent din Barcelona.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici