Postul de ştiri N24 se transformă în televiziunea generalistă exclusiv românească N24 Plus

Postul de ştiri N24, deţinut de fraţii Micula, se transformă începând de joi, 7 ianuarie, în televiziunea generalistă exclusiv românească N24 Plus, în acest sens CNA acordând o licenţă audiovizuală prin satelit noului canal TV.

610 afișări
Imaginea articolului Postul de ştiri N24 se transformă în televiziunea generalistă exclusiv românească N24 Plus

Postul de ştiri N24 se transformă în televiziunea generalistă exclusiv românească N24 Plus (Imagine: Mediafax Foto)

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a acordat, în şedinţa de joi, o licenţă audiovizuală prin satelit postului N24 Plus, care va înlocui televiziunea de ştiri N24. Postul N24 Plus este deţinut de SC Clas Media SRL, ai cărei acţionari sunt Ioan Micula (50%) şi Viorel Micula (50%).

Prezentă la şedinţa CNA, Nicoleta Popa, directorul N24 Plus, a spus că noua televiziune va avea un profil generalist şi va difuza programe exclusiv româneşti. "N24 Plus va fi un post generalist românesc 100%", a spus Nicoleta Popa.

În mod concret, grila N24 Plus va cuprinde: trei seri de filme româneşti - marţea, vinerea şi sâmbăta -, o seară de teatru TV - lunea (începând cu 1 februarie), talk - show-uri - de luni până vineri, de la ora 17.00, jurnale de ştiri, revista presei şi revista presei mondene, un magazin economic şi emisiuni de divertisment. Acestora li se va adăuga emisiunea muzicală "Portret de vedetă", difuzată în direct marţi, miercuri şi joi, de la 12.00 la 13.00, şi preluată în direct de pe postul de radio Naţional FM.

"N24 va fi un fel de portret în oglindă al Naţional FM, care difuzează doar muzică uşoară, populară şi de petrecere românească", a explicat Nicoleta Popa.

Ea a precizat că transformarea N24 în N24 Plus a fost luată din două motive.

"Naţional FM s-a transformat într-un post de radio exclusiv de muzică românească, din 1 martie 2009, având succes, ceea ce se poate constata din accesările pe net doar, pentru că acum a intrat în monitorizarea din ianuarie (a Asociaţiei pentru Radio-Audienţă, n.r.). Văzând că Naţional FM este pe placul ascultătorilor, ne-am gândit că şi un canal românesc, care să promoveze producţiile realizate de români, ar fi o nişă neexploatată la momentul acesta. În plus, credem că N24 Plus este şi un proiect care mai educă un pic publicul telespectator", a spus Nicoleta Popa.

Ea a precizat că al doilea motiv pentru transformarea postului de ştiri N24 în televiziunea generalistă N24 Plus ţine de "eficientizarea postului" şi de "necesităţile din piaţă".

Postul de ştiri N24 s-a lansat în 2004 şi face parte din trustul de presă Centrul Naţional Media, deţinut de fraţii Micula. Din Centrul Naţional Media mai fac parte televiziunile Naţional TV, Favorit TV şi Transilvania TV, alături de posturile de radio Naţional FM şi Favorit FM.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici