Posturile PRO TV HD şi HBO HD, difuzate pe platforma IPTV a Romtelecom

Posturile PRO TV HD şi HBO HD sunt difuzate gratuit de Romtelecom, pentru clienţii platformei de televiziune prin internet (IPTV), scrie Ziarul Financiar.

1488 afișări
Imaginea articolului Posturile PRO TV HD şi HBO HD, difuzate pe platforma IPTV a Romtelecom

Posturile PRO TV HD şi HBO HD, difuzate pe platforma IPTV a Romtelecom (Imagine: Laszlo Raduly/Mediafax Foto)

Romtelecom, numărul trei pe piaţa locală de servicii TV, a început să difuzeze gratuit în urmă cu câteva zile posturile HBO HD şi PRO TV HD pentru clienţii platformei de televiziune prin internet (IPTV).

Serviciul IPTV al Romtelecom, care se află încă într-o perioadă de teste, este disponibil în 10 oraşe pentru clienţii care au o linie de telefonie fixă şi acces internet la o viteză de cel puţin 8 Mbps, la un cost de 3,45 de euro pe lună pentru un pachet cu aproximativ 20 de posturi TV. Romtelecom oferă însă gratuit serviciul IPTV până la finele lunii martie 2010 pentru clienţii care se abonează în această perioadă.

Momentan clienţii IPTV pot recepţiona gratuit şi variantele HD ale posturilor PRO TV şi HBO, însă este foarte probabil ca în viitor compania să creeze un pachet de programe HD care să fie disponibile contra cost. Potrivit datelor Romtelecom, pachetele suplimentare de programe vor avea costuri cuprinse între 3 şi 20 de euro pe lună.

Pentru a putea folosi şi serviciile IPTV clienţii trebuie să instaleze un nou echipament, receptorul IPTV, pe lângă cel folosit pentru utilizarea serviciilor internet. Unul dintre receptoarele IPTV cu funcţii HD este oferit gratuit, însă echipamentul compatibil cu semnalul HD care are şi funcţie de recorder digital costă 99 de euro.

Potenţialul pieţei locale de servicii TV HD - care asigură o calitate a imaginii de cinci ori mai bună decât televiziunea standard - este de câteva sute de mii de clienţi, în condiţiile în care aproximativ 700.000 de români şi-au cumpărat până în prezent un televizor compatibil HD.

Un alt furnizor de servicii de televiziune HD de pe piaţă, operatorul de cablu TV UPC, a ajuns la începutul lunii noiembrie la peste 3.000 de clienţi pentru acest serviciu, după doar câteva săptămâni de la lansare, în conditiile în care compania oferea în pachet doar cinci posturi TV de înaltă definiţie (TVR, Pro TV, Eurosport, History şi Fashion).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici