Potretul soţiei pictorului Henri Matisse s-ar putea vinde cu 20 de milioane de dolari - FOTO

Un potret rar al soţiei lui Henri Matisse, Amélie, realizat de Andre Derain, va fi scos la licitaţie la New York de casa Christie's şi s-a putea vinde cu o sumă ce poate ajunge şi chiar depăşi 20 de milioane de dolari, spun reprezentanţii acesteia.

313 afișări
Imaginea articolului Potretul soţiei pictorului Henri Matisse s-ar putea vinde cu 20 de milioane de dolari - FOTO

Henri Matisse (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Portretul numit "Madame Matisse", un ulei pe pânză realizat în 1905, are o valoare estimată de 20 de milioane de dolari. Opera de artă impresionstă va fi scoasă la licitaţie pe 8 mai, anunţă reprezentanţii casei de licitaţii Christie's.

Aceştia susţin, de asemenea, că lucrarea lui Derain este cea mai importantă operă a artistului francez care a fost scoasă vreodată la licitaţie. Derain a pictat-o pe soţia lui Matisse într-o vară, pe când aceasta se afla în Collioure, Franţa.

Tabloul o înfăţişează pe Amélie Matisse purtând un chimono, acelaşi în care era îmbrăcată şi într-un alt portret realizat ei de către Matisse. Ea ţine în mână un evantai roşu şi stă aşezată, sprijinindu-şi cotul de o masă.

Înainte de a fi scoasă la licitaţie, lucrarea va fi expusă în Londra, Moscova şi NewYork.

Pe 14 mai, metropola americană va găzdui o altă licitaţie importantă, de data aceasta a casei Sotheby's. Vedeta licitaţiei va fi lucrarea "Blue Unconscious", semnată de Jackson Pollock, care, potrivit reprezentanţilor casei de licitaţii, s-ar putea vinde cu o sumă de până la 30 de mii de dolari. Tabloul nu a mai fost scos la licitaţie de aproape 50 de ani, perioadă în care a stat în aceeaşi colecţie privată, spune Sotheby's, fără a divulga însă identitatea colecţionarului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici