"Poveste de dragoste", de Cristina Iacob, prezentat la Portobello Film Festival de la Londra - FOTO

"Poveste de dragoste/ Love Is a Story", cel mai nou lungmetraj al regizoarei Cristina Iacob, cu Dragoş Bucur şi Raluca Aprodu în rolurile principale, va fi prezentat, duminică, la Londra, în cadrul celei de-a 20-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film Portobello.

421 afișări
Imaginea articolului "Poveste de dragoste", de Cristina Iacob, prezentat la Portobello Film Festival de la Londra - FOTO

"Poveste de dragoste", de Cristina Iacob, prezentat la Portobello Film Festival de la Londra

Portobello Film Festival este un festival independent de film din Londra, care adună anual peste 700 de lungmetraje noi din întreaga lume. Evenimentul a fost creat în 1996. Aici şi-au făcut debutul, de-a lungul timpului, regizori precum Shane Meadows şi Guy Ritchie.

Proiecţia filmului "Poveste de dragoste" va avea loc duminică, începând cu ora 21.00, în sala Muse de pe Portobello Road, informează un comunicat remis MEDIAFAX.

Lungmetrajul "Poveste de dragoste" este un film despre iubirea dintre doi tineri artişti din zilele noastre. În preajma sărbătorilor de iarnă, într-un oraş vechi şi fermecător din Transilvania, Sebastian şi Aprilia încep o frumoasă poveste de dragoste. Doar că nu e atât de simplu cum pare. Aflată în aria de influenţă a trei bărbaţi cu personalităţi puternice, Aprilia este nevoită să găsească echilibrul între viaţa de adult şi alegerile unei inimi de copilă. E vremea Crăciunului şi viata îi rezervă acestei tinere frumoase şi talentate doar cadourile pe care este suficient de puternică să le primească. Dragostea învinge întotdeauna, sau nu?

Alături de Dragoş Bucur şi de Raluca Aprodu, în film joacă Ducu Darie, Mimi Brănescu, Mirela Oprişor, Vlad Zamfirescu, Ionuţ Bora şi Gabriela Popescu.

"Îmi doresc ca «Poveste de dragoste» să fie văzut de cât mai mulţi oameni, de aceea mă bucură atât de mult gândul că vom ajunge şi la Londra cu acest film. Fiind vorba de oraşul unde am făcut o parte din studii şi unde am învăţat foarte multe, emoţia va fi cu atât mai mare cu cât ştiu că la proiecţie vor fi prezenţi o parte din profesorii şi colegii mei. Am făcut filmul «Poveste de dragoste» cu gândul la iubirile adevărate, care reuşesc să treacă peste orice bariere, într-o lume în care emoţia este tot mai minimalizată. Sper ca spectatorii să vină să vadă filmul la cinema şi să înceapă să creadă din nou în lucruri frumoase", a declarat regizoarea Cristina Iacob.

Pelicula "Poveste de dragoste" a rulat în premieră internaţională la Festivalul filmului de dragoste de la Mons, unde a fost selectată în competiţia internaţională. De asemenea, lungmetrajul a fost selectat la Festivalul Internaţional de Film de la Montreal.

Scenariul filmului este semnat de Cristina Iacob şi Dan Chiriac. "Poveste de dragoste" a avut parte de o echipă de excepţie, se arată în comunicatul citat. Astfel, imaginea îi aparţine lui Viorel Sergovici, scenografia este semnată de Călin Papură, iar costumele de Doina Levintza. Montajul a fost realizat de Ovidiu Văcaru şi Cătălin Cristuţiu, iar muzica originală aparţine HaHaHa Production. De sunet s-a ocupat Dragoş Stanomir, iar de mixaj, Cristinel Şirli (Creative Sound). "Poveste de dragoste" este produs de MediaPro Entertainment şi Zazu Film.

În România, lungmetrajul va fi lansat pe 20 noiembrie, fiind distribuit de Zazu Film.

Licenţiată în regie de film şi absolventă a unui masterat în cinematografie în cadrul London Film School, Cristina Iacob, în vârstă de 26 de ani, este unul dintre cei mai tineri regizori şi scenarişti români.

Aceasta a lansat în 2014 lungmetrajul "#selfie", declarat oficial cel mai vizionat film românesc în cinematografe, cu peste 102.000 de spectatori în doar 25 de săptămâni, cât a rulat pe marile ecrane româneşti, şi 80.000 de fani pe pagina de Facebook (pe locul al doilea s-a situat tot o comedie, cu 28.000 de spectatori). Printre premiile internaţionale câştigate de "#selfie" se numără cele pentru cel mai bun film, la The Broad Humor Film Festival din SUA şi la Southampton International Film Festival din Marea Britanie.

În 2011, scurtmetrajul "Zestrea/ The Dowry", regizat de Cristina Iacob, a fost selecţionat la Cannes Short Film Corner, precum şi la Festivalul Internaţional Dakino, Festivalul Internaţional de Film Cinemaiubit, Ruby Mountain Film Festival USA, unde a câştigat premiul pentru cel mai bun film de scurtmetraj studenţesc.

"În film la Naşu'", mediumetrajul realizat în 2013, a fost selecţionat la numeroase festivaluri internaţionale şi a obţinut premiul pentru pentru cel mai bun scurtmetraj de comedie la Eugene International Film Festival, în SUA.

Regizoarea a semnat, de asemenea, documentarul "Mircea Veroiu" şi scurtmetrajul "Raport despre indiferenţă". Înainte să devină regizor de film, ea a lucrat pentru câţiva ani în televiziune, în redacţia de ştiri.

În 2011, Cristina Iacob a înfiinţat casa de producţie Zazu Film, iar, din 2012, este preşedintele Asociaţiei Scenariştilor Români (ASCER).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici