Premieră extraordinară cu Lucia di Lammermoor, în regia lui Andrei Şerban, pe scena Operei Naţionale Bucureşti

În urma succesului extraordinar avut la Opera Bastille din Paris în luna octombrie cu ultima reluare a operei Lucia di Lammermoor de Gaetano Donizetti, regizorul Andrei Şerban pregăteşte o nouă premieră-eveniment ce va fi prezentată publicului pe scena Operei Naţionale Bucureşt, vineri, 13 ianuarie, şi duminică, 15 ianuarie, ora 18:30.

1158 afișări
Imaginea articolului Premieră extraordinară cu Lucia di Lammermoor, în regia lui Andrei Şerban, pe scena Operei Naţionale Bucureşti

Premieră extraordinară cu Lucia di Lammermoor, în regia lui Andrei Şerban pe scena Operei Naţionale Bucureşti

Regizorul Andrei Şerban, despre spectacolul Lucia di Lammermoor: ,,În operă, ca şi în teatru,  suntem liberi să facem ce vrem, să spargem tabu-urile minciunilor sociale prin care politicienii câştigă alegerile, la fel ca şi tabu-urile învechite şi sclerozate ale falsei tradiţii operatice, să pătrundem într-o altă lume, mai adevarată, mai profundă; să vedem ca în oglindă realitatea vieţii plină de obstacole, de conflicte şi mizerii, pe care o trăim şi în acelaşi timp să fim atinşi de ideal, de visul unei lumi mai bune. Lucia  poate să provoace  pasiune, revoltă, tristeţe, bucurie, furie, dar în acelaşi timp am vrut să evoc senzaţia că idealul, nu e pentru viitor, ci pentru acum, ca să simţim în teatru ce înseamnă să fii sută la sută uman.”

     
Orchestra, Corul şi Ansamblul de Balet ale Operei Naţionale Bucureşti evoluează sub bagheta dirijorului Marcello Mottadelli, coordonatorul artistic muzical al Operei Naţionale Bucureşti. Decorul este semnat de Octavian Neculai, costumele aparţin Liei Manţoc.
    
Biletele au fost puse în vânzare la casa de bilete a Operei Nationale Bucureşti şi online.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici