Premieră filatelică: emisiunea comună România – Administraţia Poştală a ONU

Romfilatelia introduce în circulaţie, în premieră, începând de joi, emisiunea comună România – Administraţia Poştală a ONU, intitulată "Specii Periclitate".

151 afișări
Imaginea articolului Premieră filatelică: emisiunea comună România – Administraţia Poştală a ONU

Premieră filatelică: emisiunea comună România – Administraţia Poştală a ONU

Proiectul filatelic va fi lansat simultan la sediile centrale ale Organizaţiei Naţiunilor Unite de la Geneva, Viena şi New York. Ceremonia de lansare va avea loc în aceeaşi zi, şi în deschiderea Târgului Internaţional de Timbre de la Essen, Germania.

Mărcile poştale emise de Administraţia Poştală a Naţiunilor Unite reflectă, cel mai adesea, preocupările specifice şi distincte ale acestei organizaţii internaţionale, atrăgând atenţia asupra unor aspecte relevante ale lumii contemporane.

România, în calitatea sa de ţară membră a ONU, este aliniată la obiectivele organizaţiei şi prin această emisiune comună de timbre, aduce în atenţia colecţionarilor o temă extrem de actuală: situaţia critică în care se află anumite specii de animale şi plante, confruntate cu riscul extincţiei.

Cele patru timbre ale emisiunii reproduc imagile animalelor incluse în sfera de protecţie a Convenţiei privind comerţul internaţional cu specii sălbatice de faună şi floră pe cale de dispariţie.

Pe timbrul cu valoarea nominală de 2,20 lei este reprezentată Acvila de câmp (Aquila heliaca), Şoimul de iarnă (Falco columbarius) este reprodus pe timbrul cu valoarea nominală de 2,50 lei, Vidra (Lutra Lutra) este ilustrată pe timbrul cu valoarea nominală de 2,70 lei, iar Morunul este reprezentat pe timbrul cu valoarea nominală de 16 lei.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici