Premieră la Globurile de Aur 2021: Trei regizoare fac istorie în nominalizări

  • Trei femei au fost nominalizate la categoria cea mai bună regizoare la premiile Globurile de Aur.
  • Regina King, Chloe Zhao şi britanica Emerald Fennell sunt nominalizate alături de David Fincher şi Aaron Sorkin.
  • Este prima dată când mai multe femei sunt selectate în acelaşi an.
  • Premiile au loc cu două luni mai târziu decât de obicei din cauza pandemiei de COVID-19.
709 afișări
Imaginea articolului Premieră la Globurile de Aur 2021: Trei regizoare fac istorie în nominalizări

Premieră la Globurile de Aur 2021: Trei regizoare fac istorie în nominalizări

Prezenţa a trei femei în categoria cei mai buni regizori vine după ce în ultimii 77 de ani au fost nominalizaţi doar cinci regizori femei, ultima fiind Ava DuVernay pentru ”Selma” în 2014, potrivit BBC.

Fennell, King şi Zhao sunt recunoscute pentru filmele lor ”Promising Young Woman”, ”One Night in Miami” şi ”Nomadland”.

King este, de asemenea, actriţă, care a câştigat un premiu Oscar şi un Glob de Aur pentru ”If Beale Street Could Talk” din 2018, în timp ce regizoarea Zhao este prima femeie de origine asiatică care a câştigat premiul.

Mank este cel mai nominalizat film cu şase nominalizări, acelaşi număr ca şi The Crown, care conduce în topul celor mai bune seriale TV.

Sacha Baron Cohen şi Olivia Colman se numără printre britanicii înscrişi pentru premiile de actorie.

Câştigătorii Premiilor Globurile de Aur 2021 vor fi anunţaţi pe 28 februarie, într-o ceremonie dublă găzduită de Tina Fey la New York şi Amy Poehler la Los Angeles.

Prezentate anual de către Hollywood Foreign Press Association (HFPA), Globurile de Aur recunosc atât filme, cât şi emisiuni de televiziune şi sunt cele mai prestigioase premii cinematografice din spatele Oscarurilor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici