Premiile Grammy: Beyoncé a intrat în istorie cu 32 de statuete. Petra, prima femeie transgender premiată

La Oscarurile muzicii, artista texană l-a depăşit pe Georg Solti, în timp ce Kim Petras a devenit prima femeie trans care a câştigat o statuetă.

2283 afișări
Imaginea articolului Premiile Grammy: Beyoncé a intrat în istorie cu 32 de statuete. Petra, prima femeie transgender premiată

Premiile Grammy: Beyoncé, în istorie cu 32 de statuete. Petra, prima femeie transgender premiată

Beyoncé intră în istorie: prin câştigarea premiului pentru cel mai bun album la categoria „cea mai bună muzică dance/electronic”, cântăreaţa americană cucerind al 32-lea Grammy şi devenind cea mai premiată artistă din istorie.

Ea l-a depăşit pe dirijorul englez naturalizat maghiar Georg Solti, care a murit în ’97 şi care ajunsese la 31 de premii Grammy. Astfel, cântăreaţa americană a fost regina absolută a celei de-a 65-a ediţii a Oscarurilor muzicale.

Kim Petras devine prima femeie transgender care a câştigat un Grammy pentru cel mai bun duo pop/performanţă de grup. Sam Smith a câştigat cu ea cu piesa „Unholy”. Petras, 30 de ani, este o cântăreaţă germană care locuieşte în Los Angeles. „Mama credea în mine, în faptul că eram fată”, a spus Kim.

Născută la Köln, s-a născut băiat, dar s-a simţit întotdeauna ca o fată. La 13 ani, a apărut într-o emisiune în Germania, unde a vorbit despre tranziţia de gen, apoi şi-a continuat lupta pentru a obţine undă verde pentru operaţie înainte de vârsta de 18 ani, limita stabilită în ţara ei. .

Ovaţii şi pentru prima doamnă a Americii, Jill Biden. Soţia preşedintelui Statelor Unite, într-o rochie sclipitoare, a urcat pe scena de la Crypto Arena din Los Angeles şi a sărbătorit „femeile şi libertatea”, amintind de un tânăr cântăreţ pop necunoscut, Shervin Hajipour, care a fost eliminat în versiunea iraniană a „Românii au talent”. Apoi, acesta a scris un cântec de protest, care a devenit viral pe reţelele de socializare.

Acum, a câştigat premiul Grammy pentru cel mai mare impact asupra problemelor sociale. Prezentându-l, Jill Biden a primit aplauze. Apoi, scoţând plicul clasic, prima doamnă a anunţat câştigătorul premiului Grammy la categoria „melodia anului”: „Just like that”, a cântăreţei americane Bonnie Lynn Raitt, care a părut surprinsă de victorie.

Seara premiilor Grammy a atins unul dintre cele mai înalte momente cu interpretarea lui Steve Wonder, în vârstă de 72 de ani.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici