Premiile Oscar 2016: "Spotlight" a primit premiul Oscar pentru cel mai bun film - VIDEO

"Spotlight", de Tom McCarthy, a primit premiul Oscar pentru cel mai bun film, la cea de-a 88-a gală de decernare a acestor distincţii, care a avut loc, duminică, la Los Angeles.

1458 afișări
Imaginea articolului Premiile Oscar 2016: "Spotlight" a primit premiul Oscar pentru cel mai bun film - VIDEO

"Spotlight" a primit premiul Oscar pentru cel mai bun film (Imagine: Adrian Paduretu/ Arhiva Mediafax Foto)

Anul acesta, la aceeaşi categorie au mai fost nominalizate filmele "The Big Short", de Adam McKay, "Bridge of Spies", de Steven Spielberg, "Brooklyn", de John Crowley, "Mad Max: Fury Road", de George Miller, "The Martian", de Ridley Scott, "The Revenant", de Alejandro González Iñárritu, şi "Room", de Lenny Abrahamson.

Cu Rachel McAdams, Billy Crudup, Michael Keaton, Liev Schreiber, Mark Ruffalo şi Stanley Tucci în distribuţie, "Spotlight" prezintă eforturile depuse de jurnaliştii de la publicaţia The Boston Globe, în 2002, într-o anchetă amplă, ce a declanşat un scandal uriaş, după dezvăluirea abuzurilor sexuale comise de mai mulţi preoţi catolici.

Pelicula a primit la gala din acest an a premiilor Oscar şi trofeul la categoria "cel mai bun scenariu original" (Josh Singer şi Tom McCarthy).

Anul trecut, premiul pentru cel mai bun film a revenit lungmetrajului "Birdman", de Alejandro Gonzalez Inarritu.

Cea de-a 88-a gală a premiilor Oscar a avut loc duminică noapte, la Dolby Theatre din Los Angeles.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici