Premiul Nobel pentru Pace: Navalnîi, Organizaţia Mondială a Sănătăţii şi Greta Thunberg, printre nominalizaţi

  • Disidentul rus Alexei Navalny, Organizaţia Mondială a Sănătăţii şi militantul pentru schimbările climatice Greta Thunberg se numără printre cei nominalizaţi la Premiul Nobel pentru Pace din acest an
  • De la membrii parlamentelor din întreaga lume până la foştii câştigători, toţi sunt eligibili să propună candidaţi
  • Laureatul anului 2021 va fi anunţat în octombrie
815 afișări
Imaginea articolului Premiul Nobel pentru Pace: Navalnîi, Organizaţia Mondială a Sănătăţii şi Greta Thunberg, printre nominalizaţi

Sursa foto: profimedia

Disidentul rus Alexei Navalny, Organizaţia Mondială a Sănătăţii şi militantul pentru schimbările climatice Greta Thunberg se numără printre cei nominalizaţi la Premiul Nobel pentru Pace din acest an. Aceştia au primit susţinerea parlamentarilor norvegieni, cunoscuţi pentru că au experienţă în alegerea câştigătorului.

De la membrii parlamentelor din întreaga lume până la foştii câştigători, toţi sunt eligibili să propună candidaţi. Nominalizările nu implică o aprobare din partea comitetului Nobel.

Parlamentarii norvegieni au nominalizat potenţialul laureat în fiecare an din 2014, cu excepţia anului 2019, a declarat Henrik Urdal, directorul Institutului de Cercetare pentru Pace din Oslo.

Comitetul norvegian, care decide cine câştigă premiul Nobel, nu face referinţe în ceea ce priveşte nominalizările. Aceştia păstrează secret timp de 50 de ani lista cu numele celor nominalizaţi. Doar cei care nominalizează pot alege să-şi dezvăluie alegerile.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a fost aleasă datorită programului său COVAX, menit să asigure accesul echitabil la vaccinurile COVID-19 pentru ţările sărace.

Greta Thunberg a fost numită unul dintre „cei mai importanţi purtători de cuvânt în lupta împotriva crizei climatice”.

Alexei Navalnîi, nominalizat de academicienii ruşi, a fost ales pentru „eforturile sale pentru o democratizare paşnică a Rusiei” de către fostul ministru norvegian Ola Elvestuen.

Laureatul anului 2021 va fi anunţat în octombrie, relatează Reuters.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici