"Prenumele" se joacă joi la Cinema Pro. Mihai Călin: Cea mai bună comedie în care am jucat vreodată - VIDEO

Comedia "Prenumele" cu Mihai Călin, Claudiu Bleonţ, Mirela Oprişor, Leonid Doni şi Raluca Aprodu va avea prima reprezentaţie a noii stagiuni joi, 29 septembrie, şi va fi pusă în scenă la Cinema Pro din Bucureşti (ora 20:00), urmând apoi un turneu naţional în perioada octombrie-noiembrie.

1796 afișări
Imaginea articolului "Prenumele" se joacă joi la Cinema Pro. Mihai Călin: Cea mai bună comedie în care am jucat vreodată - VIDEO

"Prenumele" se joacă joi la Cinema Pro. Călin: Cea mai bună comedie în care am jucatvreodată - VIDEO

După un an de la premiera oficială, comedia revine pornind noua stagiune într-un cinematograf.

Vincent (Mihai Călin), un agent imobiliar de succes şi în curând fericit tată, este invitat la cină de către sora sa Babou (Mirela Oprişor) şi cumnatul său Pierre (Claudiu Bleonţ), profesor la universitate. Soţia sa Anna (Raluca Aprodu), specialistă în modă, şi prietenul acestora din copilărie, Claude (Leonid Doni), trombonist la filarmonica radio, îl însoţesc.

Mihai Călin declară despre rolul său principal: Este cea mai buna comedie în care am jucat vreodată. Mă bucur că mă reîntâlnesc pe scenă cu Claudiu Bleonţ, colegul meu de la Teatrul Naţional, a cărui energie explozivă şi capacitate de improvizaţie mă fac să mă bucur de fiecare secundă pe care o trăiesc pe scena. Mă simt bine în această echipă şi joc un personaj complex, inteligent,haios, egoist, narcisist, sufletist, arogant: o supă de comedie. Sper să râdeţi în sală tot atât de mult pe cât îmi vine mie să râd pe scenă! Dar eu râd în "interior":) Îmi cam muşc buzele uneori.”

”Prenumele” porneşte de la o glumă nevinovată despre numele viitorului copil care declanşează o cascadă de situaţii comice neprevăzute şi dezvăluiri hilare care pun la grea încercare prietenia.

"Le Prenom" este o comedie franceză, scrisă de Matthieu Delaporte şi Alexandre de la Patellière, care a fost pusă pentru prima dată în scenă la Paris, în 2010, cu celebrul actor şi cântăreţ Patrick Bruel într-unul din rolurile principale. Piesa de teatru a fost nominalizată la mai multe Premii Molière, fiind ulterior adaptată şi pentru marile ecrane, primind cinci nominalizări la premiile César în 2013.

"Prenumele" va porni şi într-un turneu, urmând să se oprească în oraşele: Timişoara (la Opera Naţională) - pe 3 octombrie; Arad (Teatrul Clasic "Ioan Slavici") - pe 4 octombrie; Ploieşti (Casa de Cultură a Sindicatelor) - pe 17 octombrie; Focşani (Teatrul Municipal) - pe 18 octombrie; Constanţa (Casa de Cultură) - pe 1 noiembrie .

Piesa, în regia lui Răzvan Săvescu, a fost produsă de Wonder Theatre.

Răzvan Săvescu este cunoscut pentru seriale de televiziune, piese de teatru şi filmele de cinema realizate, printre care serialul "La Bloc", piesă de teatru "Popcorn" de Ben Elton şi prima producţie cinematografică, parţial filmată în New York, "America, venim!".

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici