Preşedintele venezuelean şi-a lansat propria emisiune radiofonică

Preşedintele venezuelean Nicolas Maduro a debutat ca animator de radio, marţi seară, cu emisiunea "En Contacto con Maduro", un nou program difuzat de postul public, a cărui oră de difuzare va fi aleasă în funcţie de inspiraţia prezidenţială.

56 afișări
Imaginea articolului Preşedintele venezuelean şi-a lansat propria emisiune radiofonică

Nicolas Maduro (Imagine: Mediafax Foto / AFP)

În timp ce predecesorul lui, carismaticul şi intens mediatizatul Hugo Chavez, a ales televiziunea, unde acesta susţinea discursuri zgomotoase şi furioase, lansând atacuri virulente şi energice, timp de mai multe ore, în emisiunea sa, intitulată "Allo Presidente", Nicolas Maduro a ales calea undelor radio.

"«En Contacto con Maduro» vrea să însemne în contact cu toată lumea (...) pentru a vorbi despre propuneri, idei, plângeri, critici, veşti bune, informaţii curente. Suntem pe cale să iniţiem ciclul unei noi forme de comunicare, în care vom combina radioul cu reţelele de socializare", a explicat preşedintele venezuelean în timpul primei ediţii a emisiunii sale.

Într-un salon decorat cu fotografii ale eroului naţional Simon Bolivar, aşezat în faţa aceleiaşi mese pe care o folosea şi Hugo Chavez când apărea la televizor, Nicolas Maduro a dezbătut diverse subiecte cu doi jurnalişti ai presei oficiale, înainte de a începe un monolog.

Programul, a precizat el, va fi difuzat "când va fi necesar sau când va interveni inspiraţia" şi are vocaţia de a arăta "adevărul" ţării întregi, pe undele publice, prin intermediul postului Radio Nacional de Venezuela. Emisiunea radiofonică va fi filmată şi difuzată de postul public VTV.

În străinătate, reţelele de socializare şi posturile de radio din comunităţile venezuelene vor difuza această emisiune "în Africa, America Centrală şi în America de Sud", a afirmat preşedintele venezuelean, care a considerat că, din acest punct de vedere, programul său "are o modalitate interactivă".

"Poate că cineva din Australia este pe cale să ne asculte prin intermediul Facebook, YouTube, Internet şi poate să comenteze", fapt care nu este posibil în timpul unei alocuţiuni, a precizat Maduro.

După moartea lui Hugo Chavez, pe 5 martie 2013, şi înainte de a fi ales preşedinte, Nicolas Maduro a lansat un program săptămânal care prezintă succesul administraţiei sale. Însă acea emisiune, intitulată "Diálogo Bolivariano", a dispărut puţin câte puţin din grila de programe.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici