Prigoană a primit licenţă pentru televiziunea de ştiri România Ta

Honorius Prigoană a primit, marţi, de la CNA, licenţă audiovizuală pentru televiziunea de ştiri România Ta, care va fi lansată pe 1 decembrie, va emite la nivel naţional şi va avea circa 200 de staţii locale.

96 afișări
Imaginea articolului Prigoană a primit licenţă pentru televiziunea de ştiri România Ta

Prigoană a primit licenţă pentru televiziunea de ştiri România Ta (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a analizat, în şedinţa de marţi, solicitarea societăţii Univers Media SRL Bucureşti de acordare a unei licenţe audiovizuale prin satelit pentru televiziunea România Ta.

La şedinţa CNA a fost prezentă o delegaţie, din care au făcut parte deputatul PDL Silviu Prigoană, care s-a prezentat drept consultant al televiziunii, Honorius Prigoană, acţionarul şi finanţatorul televiziunii, şi Vlad Ionescu, cel care se ocupă de partea editorială a noului canal.

Potrivit dosarului depus la CNA, România Ta va fi o televiziune de ştiri, care va difuza program 24 de ore din 24, şapte zile pe săptămână. Televiziunea va difuza un program producţie proprie (90%) şi producţii ale altor producători (10%).

Grila de programe a postului România Ta va cuprinde: programe de informare (50%), programe educative (20%), programe culturale (15%), programe religioase (5%) şi publicitate (10%).

Televiziunea România Ta va avea sediul la uzinele Republica din Bucureşti, unde au fost şi studiourile Realitatea TV, în 2001 când a fost înfiinţată tot de Silviu Prigoană.

În total sunt prevăzute peste 200 de staţii locale ale televiziunii în ţară, în localităţi cu peste 10.000 de locuitori. Investiţia va fi finalizată în trei etape, în prima fază în oraşele reşedinţă de judeţ, în termen de şase luni de la intrarea în emisie, etapa a doua vizând oraşele cu peste 50.000 de locuitori, în termen de un an de la intrarea în emisie, şi în etapa a treia - oraşele cu peste 10.000 de locuitori.

De la nivel central se vor difuza informaţii administrative de interes naţional (programe sectoriale, de infrastructură naţională şi informaţii la nivel central oferite de ministere, agenţii şi secretariate de stat). Programele locale vor avea două dimensiuni - una judeţeană şi una metropolitană. Cea judeţeană va conţine informaţii cu privire la proiectele consiliilor judeţene, iar cea metropolitană va conţine informaţii cu privire la municipii, oraşe, comune, sate, potrivit dosarului depus la CNA.

Televiziunea România Ta va face parte din trustul de presă România Ta, care va cuprinde şi o reţea de posturi de radio, un lanţ de ziare locale şi portaluri pe web.

Investiţia pentru întregul grup de media se ridică la aproximativ 5 milioane de euro, din care 1,5 milioane de euro reprezintă aportul propriu, restul sumei provenind din credite bancare, potrivit dosarului depus la CNA. Totodată, bugetul staţiilor locale nu va depăşi 4.000-5.000 de euro pentru fiecare.

"Există o infrastructură, nu avem nevoie de o investiţie iniţială. Staţiile locale se vor autoîntreţine, va fi problema lor", a spus Silviu Prigoană, în şedinţa CNA.

El a precizat că echipa televiziunii România Ta va fi formată din circa 100 de persoane - partea de redacţie şi cea din zona tehnică.

Totodată, Silviu Prigoană a mai spus că "România Ta" este o marcă înregistrată pe numele său, fiind fosta siglă de la Realitatea TV.

În plus, Silviu Prigoană a spus că televiziunea România Ta va începe să emită pe 1 decembrie. "Eu sper să nu am nicio sancţiune de la CNA, cum s-a întâmplat cu Realitatea TV timp de trei ani de zile de la lansare", a mai spus Silviu Prigoană.

CNA a decis acordarea licenţei pentru România Ta lui Honorius Prigoană, cu unanimitate de voturi, după ce, în şedinţa din 16 septembrie, Consiliul amânase luarea unei decizii în acest caz. Atunci, la şedinţa CNA, au fost prezenţi, din partea postului, Florin Miclăuş, coordonator tehnic şi editorial, şi Valentina Vasilescu, director de marketing, însă membrii Consiliului au dorit să ştie mai multe despre componenta editorială a proiectului şi au decis să discute acordarea licenţei într-o şedinţă ulterioară.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici