Primăria propune Teatrului Nottara trei săli de spectacol, printre care Arcub şi Cercul Militar

Teatrul Nottara îşi va putea continua activitatea în sala Arcub, la Cercul Militar Naţional sau o sala din zona Ştirbei-Vodă, s-a convenit între prim-ministrul Dacian Cioloş, ministrul Culturii, Vlad Grigorescu, şi primarul Capitalei, Răzvan Sava, în cadrul întâlnirii care a avut loc la Guvern.

292 afișări
Imaginea articolului Primăria propune Teatrului Nottara trei săli de spectacol, printre care Arcub şi Cercul Militar

Primăria propune Teatrului Nottara trei săli de spectacol, printre care Arcub şi Cercul Militar

"Premierul a dorit să ştie care este situaţia în cazul Teatrului Nottara şi de aceea a convocat această întâlnire, iar primarul Bucureştiului a prezentat o listă cu trei săli care pot fi puse la dispoziţia acestei instituţii de cultură", a spus purtătorul de cuvând, Dan Suciu.

Premierul Dacian Cioloş a precizat, miercuri, la Senat, că Guvernul şi Primăria Capitalei caută soluţii pentru toate teatrele care au fost închise din cauză că îşi desfăşurau activitatea în clădirile cu risc seismic care trebuie evacuate de urgenţă.

"Am încrederea că în următoarele zile, probabil până la sfârşitul săptămânii, se va găsi o soluţie, fie prin intermediul primăriei, fie prin intermediul unor clădiri care aparţin instituţiei de guvern", a declarat miercuri premierul Dacian Cioloş, referitor la situaţia de la Teatrul Nottara.

De asemenea, potrivit purtătorului de cuvânt al Guvernului, premierul a vrut ă aibă o discuţie cu primarul interimar al Capitalei pentru că dorit să ştie care este situaţia în cazul Teatrului Nottara, edilul Răzvan Sava a prezentat o listă cu trei săli care pot fi puse la dispoziţia acestei instituţii de cultură", a spus purtătorul de cuvând, Dan Suciu.

Sala de spectacol a Cercului Militar Naţional se află în administraţia Ministerului Apărării Naţionale, şi nu a Primăriei Generale, iar pentru utilizarea acesteia de către Teatrul Nottara este nevoie de acceptul ministerului.

Săptămân trecută, Administraţia Prezidenţială s-a oferit să pună la dispoziţia Teatrului Nottara sala de spectacole de la Palatul Cotroceni.

"Invitaţia preşedintelui României, domnul Klaus Iohannis, de a juca la Palatul Cotroceni, ne onorează. Vom avea spectacole acolo o dată pe lună. Pentru că plecăm dintr-un spaţiu cu două săli, unde aveam în medie 10 spectacole pe săptămână, un repertoriu de 33 de titluri şi trei producţii aflate în repetiţii, avem nevoie de un spaţiu permanent. Din acest motiv, am continuat să căutăm o sală adecvată pentru a ne continua activitatea. În acest sens, am avut astăzi o întâlnire la Primărie, în urma căreia am primit asigurarea că ne vom muta la sediul ArCuB situat pe strada Batiştei. Joia viitoare, pe 3 decembrie, la ora 14.00, va avea loc o întrunire între reprezentanţii Teatrului Nottara, reprezentanţii ArCuB şi Comisia de Cultură a Consiliului General al Municipiului Bucureşti pentru a stabili detaliile tehnice şi administrative ale viitoarei mutări în acest sediu provizoriu. Nu dorim să îi cotropim pe colegii noştri de la ArCuB, dorim să avem un spaţiu adecvat, în preajma Bulevardului Magheru, astfel încât să nu ne pierdem identitatea şi 70 de ani de istorie, dintre care 55 în sediul de pe Magheru", declara atunci directorul Teatrului Nottara, Marinela Ţepuş.

Pe 5 decembrie, de la ora 19.00, ar urma să aibă loc prima reprezentaţie susţinută de Teatrul Nottara în sala de spectacole a Palatului Cotroceni. Această reprezenţie va avea loc sub sloganul "Teatrul Nottara şi invitaţii săi", iar spectatori vor fi angajaţii teatrului, precum şi invitaţii Preşedinţiei.

Teatrul Nottara a fost nevoit să-şi suspende activitatea în urma promulgării de către preşedintele Klaus Iohannis a legii care prevede interzicerea desfăşurării de activităţi în clădirile cu risc seismic ridicat, până la consolidarea acestora. Este vorba despre Legii nr. 282 din 18 noiembrie 2015 privind măsurile pentru reducerea riscului seismic al construcţiilor existente.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici