"Primul caz de dopaj la Jocurile Olimpice din 2024: sloganul Parisului îndopat cu anabolizante anglo-americane! "

Trei oraşe au rămas în cursa pentru organiozarea Jocurilor Olimpice de vară din 2024: Budapesla, Los Angeles şi Paris. Oraşul câştigător va fi anunţat în cadrul celei de-a 130-a sesiuni a Comitetului Internaţional Olimpic care va avea loc la Lima (Peru) la 13 septembrie a.c.

224 afișări
Imaginea articolului "Primul caz de dopaj la Jocurile Olimpice din 2024: sloganul Parisului îndopat cu anabolizante anglo-americane! "

"Primul caz de dopaj la JO din 2024: sloganul Parisului îndopat cu anabolizante anglo-americane! " (Imagine: AFP / Mediafax Arhiva Foto)

Primăria Parisului a ales să promoveze candidatura capitalei Franţei sub sloganul "Made for sharing", ceea ce i-a scos din sărite pe membrii Academiei Franceze.

"Nemuritorii", cum li se spune academicienilor francezi, au făcut public un comunicat prin care-şi exprimă vehement dezacordul faşă de sloganul "Made for sharing": "(...) acest slogan a mai fost utilizat în mai multe campanii publicitare – pentru bomboane, pentru biscuiţi şi pentru pizza.

Nu trebuie pierdut din vedere faptul că Jocurile Olimpice moderne au fost fondate, la 1894, de baronul Pierre de Coubertin, iar articolul 23 din Carta olimpică spune cât se poate de clar că limbile oficiale ale Comitetului Internaţional Olimpic sunt franceza şi engleza – în această ordine.

Academia Franceză îşi exprimă în unanimitate dezacordul faţă de decizia Comitetului de candidatură a Parisului de a acorda prioritate limbii engleze în mesajul de candidatură."

Revoltat şi el de sloganul "Made for sharing", Bernard Pivot, considerat cel mai important jurnalist cultural francez din toate timpurile, a declarat, vineri, unui post de televiziune că mesajul este "o măgărie".

Pe pagina sa de Facebook, Pivot a scris, cu umor: "A apărut deja primul caz de dopaj la JO din 2024: sloganul Parisului îndopat cu anabolizante anglo-americane!"

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici