Primul film dedicat papei Francisc va avea premiera pe 1 decembrie, la Vatican

Primul film despre viaţa papei Francisc, intitulat "Call Me Francesco", va fi prezentat în premieră mondială marţi, pe 1 decembrie, la Vatican, fiind regizat de Daniele Luchetti, un cineast italian selecţionat la Cannes.

164 afișări
Imaginea articolului Primul film dedicat papei Francisc va avea premiera pe 1 decembrie, la Vatican

Primul film dedicat papei Francisc va avea premiera pe 1 decembrie, la Vatican

După premiera mondială din 1 decembrie de la Vatican, filmul "Call Me Francesco", care prezintă drumul parcurs de Jorge Maria Bergoglio pentru a ajunge la conducerea Bisericii catolice, va fi prezentat, începând din 3 decembrie, şi în celelalte cinematografe din Italia, informează variety.com.

Deşi nu se ştie dacă papa Francisc va fi prezent la premiera mondială a lungmetrajului care îi este dedicat, este evident că acest film are aprobarea sa, având în vedere locul de desfăşurare a ceremoniei, Aula Paul al VI-lea de la Vatican, precizează revista Variety.

Acesta este primul film despre suveranul pontif de origine argentiniană, care a fost ales la conducerea Bisericii catolice pe 13 martie 2013.

Actorul argentinian Rodrigo De la Serna - cunoscut pentru apariţia alături de Gael Garcia Bernal în pelicula "Jurnal de călătorie/ The Motorcycle Diaries", de Walter Salles, care a câştigat un premiu Oscar la gala din anul 2005 - interpretează rolul fostului episcop din Buenos Aires Jorge Mario Bergoglio, fiul unor imigranţi italieni. Totodată, actorul chilian Sergio Hernandez - cunoscut pentru pelicula "Gloria", de Sebastián Lelio - îl interpretează pe viitorul suveran pontif în ultimii ani.

Scenariul filmului "Call Me Francesco" are la bază cartea "Francisco. El Papa de la gente/ The Pope of The People", scrisă de jurnalista argentiniană Evangelina Himitian.

Filmul este produs de italianul Piero Valsecchi, prin casa sa de producţie, TaoDue, şi a fost finanţat de compania Medusa, parte a grupului italian Mediaset, controlat de Silvio Berlusconi.

Daniele Luchetti, un respectat cineast italian, a cărui dramă "Viaţa noastră/ La nostra vita" a fost selecţionată în competiţia Festivalului de Film de la Cannes din 2010, a filmat pentru pelicula dedicată papei Francisc timp de peste 15 săptămâni, în Argentina, Germania şi Italia, producţia având un buget estimat la 12 milioane de dolari.

Luchetti a descris "Call Me Francesco" ca fiind un film despre "aventura umană şi spirituală" a celui care avea să ajungă la conducerea Bisericii catolice pe 13 martie 2013.

Cineastul italian Daniele Luchetti este şi regizorul filmului "Fratele meu este fiu unic/ Mio fratello e figlio unico", selecţionat la Festivalul de la Cannes în anul 2007.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici