Prinţul Harry a admirat "Peisaje transilvănene" la Institutul Cultural Român din Londra

Prinţul Harry a participat, marţi, la vernisajul expoziţiei "Peisaje transilvănene", un set de picturi şi sculpturi realizate de artista britanică Clare Inskip, care a avut loc la Institutul Cultural Român (ICR) din Londra şi la care au fost prezenţi şi mai mulţi diplomaţi români.

770 afișări
Imaginea articolului Prinţul Harry a admirat "Peisaje transilvănene" la Institutul Cultural Român din Londra

Prinţul Harry a admirat "Peisaje transilvănene" la Institutul Cultural Român din Londra (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/ AFP)

Întâmpinat de Mihnea Motoc, ambasadorul României, şi de Dorian Branea, directorul ICR Londra, prinţul Harry a zăbovit pe îndelete în faţa lucrărilor prezentate în expoziţie, angajându-se în lungi conversaţii cu ceilalţi invitaţi, informează un comunicat remis MEDIAFAX.

Prinţul Harry, care patronează mai multe iniţiative caritabile, împărtăşeşte preocupările tatălui său, prinţul Charles, pentru proiectele de conservare a patrimoniului natural şi istoric din zona Transilvaniei şi s-a arătat încântat să poată participa la acest eveniment.

Expoziţia, dedicată frumuseţilor naturale şi tradiţiilor din vechea provincie românească, face parte dintr-un şir de evenimente organizate de ICR Londra prin care institutul urmăreşte să prezinte publicului din capitala Marii Britanii aspecte definitorii ale culturii româneşti prin intermediul lucrărilor unor artişti britanici cunoscuţi - plasticieni, fotografi, dar şi scriitori -, având în acelaşi timp scopul de a crea o arhivă britanică a descoperirii României cu ajutorul mai multor arte.

Clare Inskip, a luat parte, în anul 2013, alături de alţi artişti britanici, la o tabără de pictură în România cu sprijinul prinţului Charles, care a avut ca rezultat o expoziţie colectivă deschisă anul trecut tot la ICR Londra, în contextul Festivalului Transilvania, cu prilejul împlinirii a zece ani de existenţă a Fundaţiei româno-britanice Adept.

În 2014, prinţul de Wales a fost oaspetele de onoare al Institutului Cultural Român din Londra, cu ocazia Festivalului Transilvania.

Printre expoziţiile personale ale artistei se numără cele organizate la The Mall Galleries, The Lennox Gallery, The Gallery at Cork Street şi The Studio din Londra, precum şi participarea la expoziţiile anuale ale Royal Society of British Artists, The Animal Art Fair şi London Art Fair.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici