Prinţul Philip, prin ochii presei internaţionale. Moartea soţului reginei Elisabeta a stârnit un val de reacţii în întreaga lume

  • Prinţul Philip, soţul Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, a murit pe 9 aprilie, la 99 de ani.
  • Vestea, anunţată vineri de Palatul Buckingham, a bulversat o lume întreagă.
  • Presa internaţională s-a grăbit să anunţe tragicul eveniment. Iată cum a fost relatat.
528 afișări
Imaginea articolului Prinţul Philip, prin ochii presei internaţionale. Moartea soţului reginei Elisabeta a stârnit un val de reacţii în întreaga lume

Prinţul Philip, soţul reginei Elisabeta, a murit la vârsta de 99 de ani, a anunţat Palatul Buckingham. Prinţul consort s-a stins, în această dimineaţă, la Castelul Windsor.

Daily Mail a făcut o trece în revista a pozelor prinţului şi a reginei Elisabeta apărute în spaţiul public de-a lungul timpului. Totodată, au publicat şi primele imagini cu oamenii care au mers să aducă un omagiu la palat în memoria prinţului.

VEZI AICI GALERIE FOTO - Prinţul Philip, o viaţă surprinsă în imagini

CNN a comemorat întreaga viaţă a prinţului Philip prin intermediul unor fotografii care surprind cele mai fericite momente ale acestuia. Potrivit publicaţiei, prinţul şi-ar fi planificat propria înmormântare.

BBC şi The Guardian au publicat mesajele mai multor oficiali britanici şi străini care au transmis mesaje de condoleanţele pentru familia regală.

„Prinţul Philip: Un om extraordinar care a dus o viaţă extraordinară”, relatează BBC.

Publicaţia Al Jazeera prezintă o scurtă bibilografie a prinţului Philip. După ce a adunat peste 22.000 de apariţii solo, el s-a retras din viaţa publică în august 2017. Ulterior, a mai apărut ocazional la angajamente oficiale, scrie Al Jazeera.

Deutsche Welle aruncă o privire în trecut la viaţa extraordinară pe care a avut-o. Însă, rolul său de consort i-a impus să stea în umbra reginei pentru o mare parte din viaţa sa, subliniază publicaţia.

Şi publicaţia franceză Le Monde scrie despre viaţa prinţului. Biograful regal Robert Lacey spune că el a fost elementul central pentru democratizarea monarhiei împotriva instituţiei.
 

  

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici