Pro TV a fost al tuturor românilor, pe 1 decembrie, la împlinirea celor 17 ani de la lansare

Pro TV a fost stăpânul absolut al audienţelor şi al programelor de sărbătoare, pe 1 decembrie, când televiziunea a sărbătorit 17 ani de la lansare, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.

348 afișări
Imaginea articolului Pro TV a fost al tuturor românilor, pe 1 decembrie, la împlinirea celor 17 ani de la lansare

Pro TV a fost al tuturor românilor, pe 1 decembrie, la împlinirea celor 17 ani de la lansare

"Gândeşte Liber! Pro TV e al tău!" a fost îndemnul televiziunii din Pache Protopopescu, iar milioane de români au înţeles întocmai mesajul. Pro TV a fost sâmbătă, 1 decembrie, al tuturor românilor, iar acest lucru este dovedit din plin de numărul impresionant de telespectatori care au ales să urmărească programele speciale pregătite de ziua sa şi ziua României de televiziunea sărbătorită.

Nu numai programele oferite românilor au fost de sărbătoare, ci şi audienţele înregistrate de postul vedetă. Pro TV a fost de ziua sa stăpânul audienţelor, pe toate targeturile şi pe toate segmentele orare. Fie că a fost vorba despre filme, ştiri sau divertisment, programele Pro TV au făcut deliciul telespectatorilor, care au ţinut să se bucure, să cânte, să gătească, să danseze şi să se distreze cu televiziunea lider din România.

Aşa se face că Pro TV a fost lider incontestabil de audienţă la nivelul întregii zile, pe toate targeturile de public. Audinţele înregistrate de fiecare program în parte şi-au adunat forţele şi au alcătuit "Statele Unite ale Audienţelor", care au fost imbatabile şi de neatins pentru celelalte televiziuni. Astfel, la nivelul publicului comercial din mediul urban, cu vârste cuprinse între 18-49 de ani, Pro TV a înregistrat la nivelul întregii zile (07.00 - 02.00) o audienţă medie de 7,4 puncte de rating şi 24,2% cotă de piaţă, o audienţă aproape dublă faţă de următoarea clasată, Antena 1, care a înregistrat doar 4,3 puncte de rating şi 14,0% cota de piaţă.

Vârful zilei a fost atins de Ştirile Pro TV de la ora 19.00, când aproape 3 milioane de români erau cu ochii în minutul de maximă audienţă, de la ora 19.04, pe Andreea Esca şi pe reportajele extraordinare realizate de corespondenţii Ştirilor Pro TV. Aceştia au adus în faţa telespectatorilor Pro TV poveştile unor români de succes cu care ne putem mândri oriunde în lume. Fie că vorbim de Ştirile Pro TV de la ora 07.00, fie de Ştirile Pro TV de la ora 19.00, reportajele prezentate au fost aşteptate că în fiecare an cu sufletul la gură. În momentul de maximă audienţă al întregii zile de 1 decembrie, Pro TV înregistra un vârf de audienţă de 15,6 puncte de rating şi 29,1% cota de piaţă.

12,6 puncte de rating a fost audienţa medie înregistrată de Ştirile Pro TV de la ora 19.00 la nivelul întregului public din România, aproape 2,5 milioane de români urmărind programul pe tot parcursul lui. Pe publicul comercial din mediul urban cu vârste cuprinse între 18-49 de ani, Pro TV s-a clasat primul în topul audienţelor cu o medie de 11,4 puncte de rating şi 25,8% cotă de piaţă, dublu faţă de Antena 1 care a înregistrat doar 5,9 puncte de rating şi 13,4% cota de piaţă.

De la ora 13.21 până la 17.27 a fost "Pro TV e al tău!", un show al tuturor românilor care a reunit momente din cele mai spectaculoase programe ale postului: "Românii au talent", "Vocea României", "Dansez pentru tine", "MasterChef", "Las Fierbinţi", "Tanti Florica", "Serviciul Român de Comedie". Alexia Eram şi partenerul ei au făcut-o mândră pe Andreea Esca, prezentă şi ea în platoul emisiunii găzduite de simpaticii Smiley şi Pavel Bartoş. Au mai dansat Iulia Vântur şi Mihai Petre pe ritmuri autentice româneşti, baletul emisiunii "Dansez pentru tine", Nea Marin şi frumoasa lui familie, Ionuţ Tănase şi Edi Vasile, câştigători ai marelui premiu de la "Dansez pentru tine", Pavel Bartoş şi soţia.

Adrian Ţuţu, câştigătorul primului sezon al emisiunii "Românii au talent" şi-a exprimat mândria şi bucuria de a fi român pe ritmurile hitului care a făcut istorie la Pro TV, "Sunt român, deci pot!". Pe scena au mai urcat trupa Ballance, Gigel Frone, Alexe "Krem" Răzvan, ceteraşul Vasile Godja, Cristian Gog care a reuşit din nou să uimească întreaga audienţă cu numerele sale extraordinare de magie, trupa fenomen LaLa Band, dar şi foştii concurenţi din primul sezon "MasterChef".

Sărbătoarea celor 17 ani de Pro TV a fost pe gustul telespectatorilor care au savurat preparatele vedetelor Pro TV, jurizate de celebrii MasterChefi Florin Dumitrescu, Sorin Bontea şi Cătălin Scarlatescu. "Pro TV e al tău" a adunat în minutul de maximă audienţă de la 17.19 aproape două milioane de români. Audienţa medie înregistrată de Pro TV pe parcursul celor patru ore de emisie a fost de 7,1 puncte de rating la nivelul publicului comercial, cu vârste cuprinse între 18-49 de ani, şi 25,1% cotă de piaţă, în timp ce Antena 1 înregistra doar 4 puncte de rating şi 14,2% cota de piaţă.

Dana Rogoz, Laura Cosoi, Amalia Enache, George Buhnici, Alex Dima, Florin Busuioc, Jojo, Iulia Vântur, Olivia Steer, Răzvan Fodor, Mihai Bobonete, Sore, Lavinia Petrea, Alina Chivulescu, Andreea Marinescu, Octavian Strunilă au prins gustul competiţiei şi au trăit pe pielea lor emoţiile concursului "MasterChef". Cei care au obţinut şorţul "MasterChef" au trecut în etapa următoare, când au fost provocaţi să gătească o mâncare pur românească doar cu ingredientele ascunse în cutia misterelor. Spre uimirea ei totală şi compleşită de laudele juraţilor, Jojo a îmbrăcat şorţul auriu al învingătorului şi a fost desemnată câştigatoarea serii. Cei 5.000 de euro oferiţi ca premiu vor fi donaţi unui caz din cadrul emisiunii "Dansez pentru tine". Mai mult decât atât, Jojo a primit o recompensă de care se vor bucura toţi colegii săi din echipa SRC: cei trei chefi juraţi, Florin Dumitrescu, Sorin Bontea şi Cătălin Scarlatescu vor găti pentru toată echipa "Serviciului Român de Comedie".

Pe "Arca lui Măruţă" s-au îmbarcat români celebri care au demonstrat că visul românesc poate fi trăit cu bucurie şi demnitate şi în România. Andra, Gabi Szabo, Alexandru Ciucu, Laura Lavric, Loredana şi mulţi alţi români de succes au fost alături de "Happy Hour" de 1 decembrie, în această zi de sărbătoare, într-un decor spectaculos. O veritabilă Arcă, de dimensiuni impresionante a fost populată cu artişti de renume, dar şi cu alte simboluri pur româneşti. Aproape 3 milioane de romani s-au regăsit în emisiunea lui Cătălin Măruţă şi au fost cu ochii pe "Happy Hour" special în minutul de maximă audienţă de la 18.54, când Pro TV înregistra un vârf de 15,2 puncte de rating şi 29,4% cota de piaţă. Emisiunea difuzată între 17.30 - 18.57 a avut o audienţă medie de 10,5 puncte de rating la nivelul întregii Românii şi o cotă de piaţă de 21,7%, fiind urmărită pe tot parcursul ei de peste 2 milioane de români, în timp ce Antena 1 obţinea o audienţă medie de 7,1 puncte de rating şi 14,7% cota de piaţă. Cătălin Măruţă a fost lider absolut de audienţă şi la nivelul publicului comercial din mediul urban cu vârste cuprinse între 18-49 de ani, cu 8,9 puncte de rating şi 22,6% cota de piaţă, urmat la distanţă mare de Antena 1, care înregistra doar 4,7 puncte de rating şi 12% cotă de piaţă.

După patru ore de live la cârma emisiunii "Pro TV e al tău!", Smiley şi Pavel Bartoş au poposit în platoul emisiunii "Vocea României", când fiecare şi-a ocupat un alt loc, Smiley de antrenor, iar Pavel de prezentator alături de Nicoleta Luciu. În cea de-a doua ediţie live a show-ului "Vocea României", fiecare antrenor a avut încă o decizie greu de luat în privinţa concurenţilor care îi vor reprezenta în etapele următoare. Concurenţii au oferit o variantă unică a Imnului Naţional şi s-au confruntat în melodii româneşti pentru a merge în etapa următoare a show-ului. Astfel, în urma voturilor publicului şi a deciziei antrenorilor, în echipa lui Horia Brenciu au rămas Julie Mayaya şi Laurian Manta, care se alătură Dalmei Kovacs şi lui Vlad Simon. Echipa Loredanei e reprezentată de Cristi Nistor şi Teodor Manciulea, care se alătură Anei-Maria Alexie şi lui Ciprian Teodorescu, în timp ce echipa lui Marius Moga este acum formată din Robert Reamzy şi Cezar Dometi, împreună cu Fely Donose şi Vizi Imre. Antrenorul Smiley îi reuneşte pe Tibi Scobiola şi Andreea Olariu, împreună cu Loredana Ciobotaru şi Silviu Pasca.

De Ziua Naţională a României şi de ziua Pro TV, "Vocea României" a oferit o ediţie de colecţie. Într-un show aniversar de 1 decembrie, Loredana a pregătit un duet memorabil alături de Cristi Minculescu, iar Horia Brenciu a urcat pe scenă alături de Monica Anghel. În aceeaşi ediţie specială, Andra şi Doina Spataru au oferit şi elemomente unice, pline de savoare românească. Show-ul s-a bucurat de o prezenţă aleasă, în publicul emisiunii aflându-se una dintre cele mai cunoscute românce ale momentului, o artistă ale carei hituri răsună pe tot mapamondul: Inna.

Emisiunea difuzată între 20.44-00.51 a fost lider de audienţă absolut, pe toate targeturile. "Vocea Românei" a fost ascultată de peste două milioane şi jumătate de români în minutul de maximă audienţă de la 20.59. Pe parcursul celor patru ore de emisiune, Pro TV a înregistrat o audienţă medie de 11,1 puncte de rating şi 25,8% cota de piaţă, aproape dublu faţă de Antena 1, care a obţinut doar 6,3 puncte de rating şi 14,7% cota de piaţă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici