Producătorul de televiziune Valeriu Lazarov a murit

Producătorul de televiziune român Valeriu Lazarov a murit marţi dimineaţă, la Madrid, la vârsta de 73 de ani, din cauze naturale, potrivit informaţiilor oferite de fiul acestuia, Valerio, citat de publico.es.

1925 afișări
Imaginea articolului Producătorul de televiziune Valeriu Lazarov a murit

Producătorul de televiziune Valeriu Lazarov a murit (Montaj foto)

Valerio Lazarov a fost director general şi consilier al televiziunii Telecinco din 1985 până în 1994 şi un celebru realizator al Televiziunii Spaniole în anii 1970.

El a murit marţi dimineaţă, la Madrid, potrivit informaţiilor oferite de fiul său.

Trupul neînsufleţit al producătorului de televiziune va fi transportat marţi la un serviciu de pompe funebre din localitatea madrilenă Tres Cantos.

"Cu imensă durere în suflet şi veşnică iubire, vă comunicăm că marţi, 11august 2009, la ora 3.45 (ora Regatului Spaniei), a trecut în nefiinţă Valeriu Lazarov, tată, soţ şi bunic", se arată în comunicatul familiei Lazarov.

Potrivit comunicatului, cauza decesului a fost reprezentată de "complicaţii apărute după o intervenţie chirurgicală pe colon".

"Mâine, 12 august, se vor desfăşura serviciile funerare în Madrid, urmate de o slujbă religioasă ortodoxă ce va avea loc la Bucureşti, la o dată pe care o vom comunica ulterior. Mulţumim tuturor celor care ne sunt alături în aceste dureroase momente!", mai transmite familia Lazarov.

Valeriu Lazarov dorea să îşi extindă business-ul în new media şi televiziune pe internet

Valeriu Lazarov a vorbit într-unul dintre ultimele sale interviuri, acordat MEDIAFAX, în 19 noiembrie 2008, la Madrid, despre proiectele în domeniul producţiei TV, dar şi despre planurile de extindere a business-ului său din România şi Spania în domenii precum new media şi televiziune pe internet.

Producătorul, care obişnuia să meargă zi de zi la biroul său din Torre Picasso de la Madrid, unde îşi avea sediul compania sa, Prime Time Communications, avea planuri mari pentru următorii ani, în special pentru piaţa de televiziune din Spania, dar şi pentru România.

La capitolul proiecte, Valeriu Lazarov spunea că vrea să îşi extindă business-ul în domenii precum new media şi televiziune pe internet.

"Băiatul meu, Roberto, care s-a stabilit de câteva luni bune de zile la Bucureşti, este mai interesat de new media. Deţinem societatea Super Mobil, fabricăm conţinuturi. Nu am început colaborările, vrem să vedem dacă o să avem destule guri flămânde, ca să le dăm mâncarea asta electronică sau nu. Este prematur, atâta timp cât nu o să fie telefoane cu posibilitatea de a conecta imagini. Noi, în Spania, suntem reprezentanţii unei companii elveţiene de televiziune prin internet, o companie cu capital elveţian şi american foarte importantă, se numeşte Zattoo. Împreună cu ei analizăm care va fi viitorul internetului şi al televiziunii prin internet. Nu vrem să ne precipităm", a declarat Valeriu Lazarov, în interviul acordat MEDIAFAX.

În ceea ce priveşte producţia pentru televiziunile din România, Valeriu Lazarov spunea că va miza în continuare pe producţii de divertisment de calitate şi mai scumpe, deşi posturile româneşti doresc programe din ce în ce mai ieftine.

Deşi considera că televiziunea rămâne un business în România, previziunile lui Valeriu Lazarov pentru 2009 erau pesimiste, mai ales din cauza crizei economice mondiale.

Cu toate acestea, producătorul a estimat valoarea afacerilor sale din domeniul producţiei TV din România, în 2007, la peste 5 milioane de euro, iar a celor din Spania, la 10-12 milioane de euro.

Lazarov deţinea şase societăţi în România - Prime Time World Broadcast SA, Prime Time World Bucureşti SRL, Dream Production SRL, La Dolce Vita Productions Grup SRL, Sagitarius Communications SA şi Super Mobil SRL.

Totodată, Valeriu Lazarov mai deţinea acţiuni şi la un mare operator de telecomunicaţii din Spania, Telefonica, dar şi la un operator de telefonie din Japonia. Lazarov avea acţiuni şi la câteva televiziuni, precum CNN şi Antena 3 din Spania.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici